PUBLICITAT

Concurs per garantir els drets del sector dels jubilats i els autònoms

  • Les candidatures de Cornella i Samper aposten per garantir la viabilitat financera
  • Canturri, Escoda i Montané pugnaran amb programes de matisos diferenciats
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels consells d'administració de la CASS. Foto: EDUARD COMELLAS

Abanda de l'històric nombre de candidatures en el concurs per representar els assalariats, en el cas dels pensionistes i dels empresaris i els treballadors per compte propi també es produirà una sana competitivitat que podria ajudar a un increment de la participació. Els pensionistes, que hauran d'escollir entre dues candidatures, tindran l'opció de votar el tàndem que integren Antoni Cornella i Joan Pares o bé el de Lluís Ramon Samper i José Antonio Mazón. Per la seva part, els autònoms tenen ja a la seva disposició a la web de la CASS tres programes: el de Mireia Canturri i Xavier Avellanet, el d'Antònia Escoda i Josep Mas i, finalment, el de Josep Montané i Xavier Altimir --l'actual representant a la parapública.

LA MIRADA DELS MÉS GRANS Cornella, que també ha vingut ocupant fins ara la representació a la CASS, per part dels jubilats, situa en el seu programa com a prioritats "mantenir la prosperitat, estabilitat i continuïtat de tot el col.lectiu", a més de fer un "control exhaustiu del nostre patrimoni, de llur rendibilitat i seguretat, així com també de la gestió de la despesa". Cornella també vol intensificar els contactes amb el Ministeri de Salut i Benestar Social a fi d'"unificar els criteris d'actuació".

D'altra banda, Samper es compromet a atendre les consultes relacionades amb la CASS durant "dos matins per setmana, si cal, omplint gratuïtament formularis a aquelles persones que no ho puguin fer elles mateixes". Aquestes facilitats se sumen a d'altres propostes com ara la d'"instar els legisladors a desenvolupar un programa sanitari de prevenció, detecció i atenció a la gent gran i als discapacitats, en especial a aquelles persones que viuen soles, que tenen poca mobilitat o que quasi mai surten de casa".

[email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT