PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jiménez demana pas

L’andorrana, als seus 16 anys, disputa la seva primera final com a professional sènior, però cau davant Rus

Per David Sansaloni

Jiménez, al costat de la seva familia i la seva rival a la final del W60 a Maspalomas, Arantxa Rus, amb el premi de segona classificada.
Jiménez, al costat de la seva familia i la seva rival a la final del W60 a Maspalomas, Arantxa Rus, amb el premi de segona classificada. | Joan Jiménez

Vicky Jiménez va disputar ahir la seva primera final com a professional sènior, tot i els seus 16 anys. L’andorrana va realitzar una setmana per emmarcar i es va plantar en l’últim partit del W60 San Bartolome de Tirajana (Maspalomas, Gran Canària) pertanyent al circuit ITF, on es va veure les cares amb l’holandesa Arantxa Rus, número 1 del torneig. Després de poc més d’una hora de partit, la balança es va decantar a favor de la tennista de 30 anys i número 70 del rànquing WTA. No obstant això, la gran actuació de la del Principat la va fer inclús més protagonista que la mateixa guanyadora del torneig, i es que va ser la mateixa organització del torneig la que, en l’entrega de premis, la va qualificar com la «sensació del campionat» i va afirmar que Gran Canària «ha consagrat a aquesta jove promesa del tennis mundial».


En el mateix instant, i amb  llàgrimes d’emoció, Jiménez va declarar que «poder arribar a aquesta final ha sigut tot un somni fet realitat», i va voler remarcar la gran actuació de la seva rival, assegurant que «Arantxa [Rus] ha jugat increïblement bé». Per la seva part, el seu pare i entrenador, Joan Jiménez, va explicar a EL PERIÒDIC que havia sigut «un gran torneig», mentre destacava també que s’havia jugat una final en la qual Arantxa Rus havia estat a un «grandíssim nivell i no ens ha deixat tenir opcions gràcies a un partit molt seriós que ha plantejat». «Vicky [Jiménez] ha intentat fer coses, però no ha trobat porteria, com sol dir-se al món del futbol, però aquest moment ens serveix també per saber on hem d’estar més endavant», va dir l’entrenador. 


Pel que fa al creixement de la jove tennista, el seu pare va valorar positivament la situació viscuta, i es que «té 16 anys, i el fet d’estar a una final d’un W60 ja és un gran mèrit». A escala de qualitat a la pista, Jiménez va deixar clar que «hem estat molt bé, però en aquests tornejos entren en joc moltes altres variants», afegint que el balanç «és molt positiu, ja que ens posem 405 del rànquing mundial, que avui dia per a nosaltres és una cosa molt vàlida i ens permet tenir  opcions de poder tancar l’any el més amunt possible». Ara, tenint al món del tennis amb un ull posat en ella, a Vicky Jiménez sols li queda, en paraules del seu entrenador, «seguir treballant més, més fort i millorar el màxim possible». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT