PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Més de 300 safates de carn del país venudes la setmana passada

El producte de proximitat és 100% reciclable i garanteix la traçabilitat amb la lectura del codi QR

Per Laia Bautista

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d’Andorra S.A., Silvia Calvó, en la presentació de les safates, ahir.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d’Andorra S.A., Silvia Calvó, en la presentació de les safates, ahir. | Govern d’Andorra

Les noves safates de carn d’Andorra, que ja acumulen més de 300 vendes des de la setmana passada, tenen com a objectiu donar visibilitat i traçabilitat a la carn de bestiar del país, segons van informar ahir en la trobada per la presentació del nou format de comercialització de la carn del país. A la trobada, que va tenir lloc en un centre comercial de Sant Julià de Lòria, va assistir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d’Andorra S.A., Sílvia Calvó, juntament amb el director del departament, Josep Casals, el gerent de Ramaders d’Andorra S.A., Gerard Martínez, i el director comercial del centre comercial, Raül Calvo.

La ministra va assegurar que el nou format de venda del producte realça la feina dels ramaders nacionals i respon al nou estil de vida i de consum de la ciutadania. A més, va destacar que el lliure servei del producte també s’apropa molt més al consumidor gràcies a la seva traçabilitat, perquè «amb la lectura del codi QR, el consumidor coneixerà tota la informació sobre la carn i de quina explotació agrícola prové». En aquesta línia el gerent de Ramaders d’Andorra S.A., va posar en relleu que «és molt important per posar en valor la feina que fan els ramaders» i va afegir que dins del QR apareix la fitxa de control de l’animal, que també «és una eina per informar el consumidor sobre les condicions del producte que està comprant». Tanmateix, Calvó va posar de manifest que la carn d’Andorra es podrà trobar tant en el format tradicional, és a dir, a les carnisseries, com en el format de lliure servei en safates.

De moment, tres supermercats venen el nou format del producte, tot i que des del Govern tenen constància del fet que altres centres estan estudiant incorporar-les, va puntualitzar la ministra, ressaltant que «el material de les safates és sostenible amb materials 100% reciclables i que es poden separar fàcilment», és a dir, que tota la part del plàstic se separa del cartó.
En un altre sentit, el gerent de Ramaders d’Andorra S.A., va posar de manifest que, després de les més de 300 que es van vendre la setmana anterior, tenen com a objectiu vendre unes 1.000 safates setmanalment, destacant «la bona acceptació del públic» i les demandes d’altres supermercats que va mencionar la ministra. Martínez, va explicar que actualment, per a no malbaratar l’aliment, el servei de safates funciona per comandes, és a dir, de dilluns pel dimecres i de dimecres pel divendres. Tot i això, va traslladar que en un futur tenen previst que sigui d’un dia per l’altre.

En una altra línia, va notificar que ahir, amb motiu de la presentació del nou format de venda de la carn, també va posar-se en marxa la pàgina web i el compte d’Instagram de Ramaders d’Andorra per «donar molta força a la marca i a la feina que hi ha al darrere d’aquest producte».

Finalment, el director comercial del supermercat, Raül Calvo, va esmentar que la rebuda del nou format del producte pels clients del supermercat «ha estat positiva», segons el seguiment que van fer sobre les primeres que van tenir a la venda. «El client que busca la compra ràpida, adquireix aquests tipus d’embalatges», va posar en relleu.

Calvo també va recordar que fa temps que treballen amb Ramaders d’Andorra per fomentar la venda de productes de proximitat i va destacar que des del supermercat «prioritzem participar en totes les activitats agrícoles o productores que es facin aquí a Andorra».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT