PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El jurat del projecte Viles Florides visita el Principat

Els experts valoren positivament els treballs ornamentals

Per El Periòdic

El jurat del projecte visita unes jardineres de la Massana.
El jurat del projecte visita unes jardineres de la Massana. | Comú de la Massana

El jurat del projecte Viles Florides va visitar ahir la Massana per comprovar els avenços de la corporació en matèria d’enjardinament, la qual ha introduït el rec automàtic en diversos punts i ha apostat pels arbustos i les plantes vivaces, reduint les de temporada, que es concentren sobretot al centre de la parròquia. En aquesta línia, els visitants van valorar molt positivament els treballs, sobretot els ornamentals que combinen les flors amb les bicicletes. També van mostrar interès pel jardí de pluja que s’ha instal·lat a la carretera de Sispony, a la zona de Terra Mora, el primer que hi ha al país. Es tracta d’un sistema per recollir les aigües de pluja, el qual les filtra de forma natural mitjançant les arrels de les plantes i de l’arbrat, reduint així les substàncies contaminants.

En aquest projecte, hi formen part 158 pobles i ciutats de Catalunya i Andorra que destaquen per l’actuació real, conscient i sostenible en matèria d’enjardinament i paisatge urbà, cosa que contribueix a la millora de la qualitat de vida. El moviment és obert a tothom i poden participar-hi els municipis, a escala institucional, així com qualsevol altre col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.

Concretament, el Pla de pacificació i amabilització de la Massana inclou criteris de sostenibilitat i embelliment, introduint plantes per reduir la petjada de carboni i fer més atractives les zones de convivència. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT