PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tebas veta Piqué

El president de LaLiga assegura que l’exjugador blaugrana no vestirà la samarreta tricolor aquesta temporada

Per David Sansaloni

A l’esquerra, Javier Tebas durant una compareixença. A la dreta, Gerard Piqué durant l’acte de presentació com a nou mandatari de l’FC Andorra.
A l’esquerra, Javier Tebas durant una compareixença. A la dreta, Gerard Piqué durant l’acte de presentació com a nou mandatari de l’FC Andorra. | EL PERIÓDICO DE CATALUNYA / EL PERIÒDIC

Javier Tebas va tancar ahir qualsevol mena de possibilitat respecte al fet que Gerard Piqué pugui enfundar-se la samarreta de l’FC Andorra aquesta temporada. El president de LaLiga (màxim organitzador de la Primera i Segona Divisió del futbol espanyol, sent aquesta última la categoria en la qual es troba competint el conjunt tricolor) va ser categòric durant la presentació del projecte Global Players Program, declarant que «és impossible que Piqué pugui jugar a l’Andorra amb el límit de plantilla que té aquesta temporada. La pròxima ja es veurà».


Aquesta resposta arriba després que l’exjugador blaugrana comentés que no descarta el fet d’autofitxar-se en el club que dirigeix. Al que fos central del Barça li ha tornat a picar el cuquet de tornar a posar-se les botes, i tindria al cap ser en un futur no molt llunyà integrant de la plantilla de l’FC Andorra. Cal recordar que el passat 3 de novembre, Piqué irrompia sorprenentment en l’actualitat informativa anunciant el seu adeu com a esportista professional. Això sí, la paraula «tornaré» va ser l’última que es va poder escoltar en el seu vídeo d’acomiadament, tot i que, segons va dir en el seu moment, «després del Barça no hi haurà cap altre equip».

 

No és el primer cas d’aquesta mena que es veu al món de l’esport, i és que Piqué estaria buscant una situació semblant a la que ha protagonitzat Marc Gasol amb el Bàsquet Girona. No obstant això, el control econòmic del futbol professional implica moltes més restriccions que el bàsquet. El mandatari de l’FC Andorra podria autocontractar-se, però hi ha molts impediments.

 


Els obstacles

 

El límit salarial seria la primera barrera que s’hauria de passar. Cal recordar que Piqué cobrava un salari d’uns 20 milions quan era jugador del Barça, que gairebé s’acostaven molt més als 30 entre unes variables i altres. L’FC Andorra no podria pagar-li el salari mínim de Segona Divisió, ja que la inscripció del mandatari com a jugador hauria de passar per un Comitè de Valoració de LaLiga, que és qui ha de decidir què li pot costar al club tenir un jugador així. Normalment, aquesta entitat, que opera de manera independent, sol acceptar una reducció del salari del 50% de l’últim contracte, però el cas de Piqué necessitaria un estudi més avançat per ser qui és i ha sigut.


El segon obstacle vindria derivat. El conjunt tricolor no podria pagar els cinc o 10 milions que es podrien establir, ja que el topall salarial de l’FC Andorra per a aquesta temporada és de 6,5 milions d’euros per a pagar a tots els seus jugadors.


 

Les possibilitats

 

Tot i aquesta situació, Piqué continuaria tenint opcions per autofitxar-se. De fet, «es pot fer, però és laboriós i car», va declarar l’exjugador del Barça. La primera opció seria una ampliació de capital, però LaLiga tornaria a intervenir, ja que segons la seva regulació els equips només poden augmentar aquesta xifra en un 25% del seu volum de negoci. Caldria veure si aquest extra seria suficient per a l’organització rectora.


Finalment, hi ha els nous patrocinis. Aquests farien augmentar el límit salarial del club, però requeririen moviments administratius complexos, com pugui ser una auditora externa o certificar el patrocini i la seva valoració real. 

 

FC Andorra i Inter Club Escaldes disputaran un partit amistós

 

L’FC Andorra i l’Inter Club Escaldes es tornaran a veure les cares en un partit amistós. Aquesta vegada, la trobada serà a porta tancada i tindrà lloc demà, a partir de les 11.00 hores, a l’Estadi Nacional. El degà del futbol andorrà i el campió nacional tornaran a compartir terreny de joc en la que serà la tercera vegada que es disputa aquest clàssic.


Un partit d’alt nivell, sobretot per a l’Inter, que es troba en plena preparació per a la seva estrena a la Copa Constitució 2023 davant la UE Santa Coloma (diumenge, 15.00 hores al CE la Massana). D’altra banda, al conjunt tricolor també li vindrà bé provar-se amb els escaldencs de cara al pròxim duel de LaLiga SmartBank contra el Burgos CF el diumenge a les 16.15 hores, a domicili.


Amb moltes cares noves, ambdós equips buscaran acabar de polir jugades i estratègies per poder fer un petit salt qualitatiu en les diferents competicions que es troben disputant. En el cas dels jugadors d’Eder Sarabia, aquesta trobada servirà per donar minuts als menys habituals i continuar el rodatge dels que van agafant ritme després de Nadal i algunes lesions, com pot ser el cas de Dani Morer o Àlex Petxarroman.


El primer dels derbis va ser el passat 13 de setembre del 2020, amb victòria tricolor per 2-0, mentre que l’últim amistós va ser el 5 de gener del 2021, amb triomf de l’FC Andorra per 2-1, que va tenir moltes baixes a causa de la covid-19. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT