PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mira, cap a Castelló

L’FC Andorra té quasi tancat el lateral ‘Migue’ Leal, i es fixa en Fernando ‘Fer’ Niño, ambdós del Vila Reial B

Per Pol Forcada Quevedo

A l’esquerra, ‘Migue’ durant un partit aquest curs contra la UD Las Palmas, a la dreta, ‘Fer’ Niño al partit del Vila Reial B contra l’FC Andorra.
A l’esquerra, ‘Migue’ durant un partit aquest curs contra la UD Las Palmas, a la dreta, ‘Fer’ Niño al partit del Vila Reial B contra l’FC Andorra. | udlaspalmas.net i @FCANDORRA

D’ençà que va finalitzar la temporada, pel que fa a l’FC Andorra només s’ha parlat de baixes, sigui pels cedits o per aquells que acaben contracte, com és el cas d’Adrià Altimira, a banda de les renovacions de Nico Ratti i Sergio Molina. Així doncs, ara es comença a tractar les primeres arribades que el director esportiu del club, Jaume Nogués, va prometre fa unes setmanes. I la mira s’ha posat, almenys de moment, cap a Castelló. 

L’arribada que sembla ja tancada és la de Miguel Ángel Leal, Migue, jugador del Vila Reial B. Lateral dret de 26 anys acabats de complir que supliria la marxa d’Alti, que justament avui ha fet oficial el seu fixatge pel planter groguet, destaca per la seva capacitat defensiva i la seva projecció en atac, esdevenint un substitut perfecte per al de Cardedeu. Migue ha participat aquesta temporada en 30 partits, acumulant 2.189 minuts en la categoria de plata i sumant un gol i dues assistències, xifres gairebé iguals que les d’Altimira. Nascut precisament a Vila Reial, Leal es va formar a la pedrera del club passant per diferents categories fins a arribar al tercer equip. Va jugar cedit al Real Murcia CF l’any 2018 i a l’FC Groningen holandès fa dues temporades. Cal destacar que el lateral finalitza contracte aquest mes, així que arribaria a cost zero a Andorra.

Adrià Altimira ha informat avui del seu fixatge pel filial groguet després de no renovar amb el club tricolor

L’altra part és per a la davantera. A l’entitat del Principat els dos puntes finalitzen contracte en dues setmanes, i també s’apunta al fet que un altre jugador del Vila Reial B arribaria a Andorra per a suplir la possible marxa de Sinan Bakis i Carlos Martínez. Es tracta de Fernando Niño, davanter molt complet de quasi 23 anys. Nascut al municipi espanyol de Rota, té molt més recorregut que Migue, ja que ha tingut protagonisme amb el primer equip, jugant a Primera Divisió i a la Copa del Rei. Va arribar al filial groguet l’any 2016, donant passes fins al tercer equip. Va debutar a la Lliga Santander sense passar pel conjunt B, i al curs 2021-22 va marxar cedit a l’RCD Mallorca per a després tornar amb el filial del submarí groc, on aquesta temporada ha jugat 39 matxs dividits en 2.536 minuts, anotant quatre gols i repartint tres assistències. De fet, va ser el golejador de la derrota que l’FC Andorra va patir per la mínima a Castelló. 

La direcció esportiva de l’FC Andorra ja comença el moviment d’arribades, i encara amb incògnites com la continuïtat del màxim anotador, Bakis, queda temps per a acabar el període de traspassos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT