PUBLICITAT

Temps de fires

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto:

Amb l'arribada de la tardor, també arriben les tradicionals fires a les terres pirinenques. Per començar aquest cap de setmana passat va tenir lloc la Fira del Roser de Sant Julià de Lòria, malgrat que va quedar una mica deslluïda per la manca del bestiar. Però no ens preocupen que tindrem tot el bestiar que vulguem per veure el dia 18 a la Fira del Bestiar i l'artesania de Canillo. A més, hi haurà d'altres ofertes pels més esportistes, com per exemple, la possibilitat de fer ús gratuïtament de la pista de patinatge o assistir a un taller de hoquei sobre gel.

El mateix cap de setmana, 18 i 19 d'octubre, transcorrerà la Fira de Sant Ermengol a La Seu d'Urgell, dins de la qual té lloc la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus. L'entrada al recinte on es troben els estands de formatges és gratuïta i els visitants podran comprar un tiquet de degustació, amb el que podran tastar 5 formatges diferents i prendre una copa de vi, de cervesa artesana o aigua. D'altra banda, la Fira també compta amb un espai dedicat al sector de la ramaderia, on podem trobar una mostra dels bovins i equins més representatius d'aquesta Comarca, un apartat d'artesania, un espai destinat a la venda ambulant i un altre pel sector de l'automòbil.

La cita serà desprès a Andorra la Vella amb la 36ª Fira d'Andorra la Vella que es desenvoluparà durant els dies 25, 26 i 27 d'octubre i la XXVI Fira Concurs de Bestiar d'Andorra. En aquesta fira pots trobar des de productes alimentaris tradicionals fins a automòbils i molts altres serveis. Destacar que el dia 27, a la plaça de braus, pots anar a prendre l'esmorzar en companyia dels pastors.

Per anar acabant, no vull deixar de banda la Fira del Cavall Hispà-Bretó que té lloc a Puigcerdà els dies 1 i 2 de novembre i a la que acostumen assistir molts habitants d'Andorra. En aquesta fira també pots trobar parades de venda ambulant i, el dissabte es desenvolupen el XXXIV Concurs Tradicional de Cavalls i el Concurs a la millor ramaderia de la Cerdanya. Durant el mateix cap de setmana, pots anar a La Fira de la Tardor i Mostra de l'ovella xisqueta de Sort. Dins d'aquesta fira, el diumenge al matí hi haurà una demostració de costums tradicionals de pasturatge. Amb els ja tradicionals Concursos de xiular de pastor, esquellar un ramat d'ovelles amb crestons i el V Concurs de Ganxo al Parc del Riuet. Hi ha per escollir!



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT