PUBLICITAT

Crisantems

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Arriba el Dia de Tots Sants i amb ell el costum de portar flors al cementiri per als éssers estimats que ja no es troben entre nosaltres. Encara que a mi particularment no m'agraden, les flors per excel·lència per a aquest dia són els crisantems. Jo no les veig boniques i als meus prefereixo portar-los roses vermelles o roses, tan plenes de vida, amor i esperança, però només és un parer més. Avui, doncs, parlarem dels crisantems. Algú pensarà que es tracta d'unes flors plenes d'un significat no gaire encoratjador, donat el seu ús, doncs, en altres cultures no és així.

El crisantem, per exemple, és la flor nacional al Japó i representa al Emperador i la Casa Imperial d'aquest país. Allà es considerada com una planta molt popular que s'engalana amb les seves flors moltes llars i que creix als seus minúsculs jardins.

A la Xina, el crisantem es considera com a símbol de saviesa i noblesa, mentre que a altres països ho és d'honestedat. Als Estats Units, la flor és normalment és vista com un símbol positiu que comporta amb si un significat d'alegria. Així, si algú d'aquest país et regala crisantems t'està demostrant l'afecte que sent vers la teva persona. A Mèxic, regalar crisantems a una noia és considerat com una forta declaració d'amor.

Però deixant els seu significat, ara veurem alguns dels usos culinaris d'aquesta flor Amb els pètals de les seves flor s'elabora el preuat te de crisantem, una beguda molt dolça típica de molts llocs asiàtics i que posseeix múltiples usos medicinals, un d'ells com a remei per recuperar-se de la grip.

Segons, la medicina tradicional xinesa, també millora l'acne, serveix per tractar el dolor als ulls relacionat amb l'estrès, la visualització de punts negres, la vista borrosa i el vertigen, pot ajudar a prevenir la faringitis, neteja el fetge i propicia la baixada de la febre.

A Corea s'utilitza com una tisana que fa que la gent estigui més desperta i presti més atenció. Mentre que a la medicina occidental, el te de crisantem es beu i fa servir per tractar desordres circulatoris com varius i arteriosclerosi. Un munt de beneficis que potser hauríem de fer-nos veure aquesta planta des de altres punts de vista diferents al que ja tothom coneix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT