PUBLICITAT

Un més entre nosaltres

ALEXIS ESTOPIÑAN

Diumenge passat va néixer un més a la família. La veritat és que feia molt temps que no sospesava el pes d'un nadó. La fragilitat del seu cos contrasta amb la potencialitat de tot el seu ser. Petit en les nostres mans, és el fet més gran i bonic que li pot passar a una família. Aliè encara a tot el que l'envolta, és pura sensibilitat i delicadesa recoberta pel immens amor que li professen els que l'envolten.

Tots i cadascun de nosaltres hem nascut envoltats per aquesta estimació dels nostres pares i familiars. És un sentiment que se'ns desperta i apareix de nou davant del nadó.

Només cal observar la tendresa amb la que una dona agafa al nen, és una imatge de tal bellesa que visualitza en un sol instant els moments sublims que marcaran per sempre les seves vides i els nostres records.

Al nostre voltant passen sempre moltes coses, des d'aquelles que no ens afecten assabentats per les notícies del dia, fins aquelles altres que ens subjuguen ja sigui per qüestions emocionals o econòmiques.

Per això el naixement d'un fill és com l'escletxa de llum en la nit fosca, una possibilitat manifesta de que les coses boniques també existeixen, una catarsis que et fa oblidar i deixar enrere els moments difícils o de tristor.

Un nen acabat de néixer és el millor exemple de l'existència d'un futur que no s'acaba i la prova de l'esperança entre nosaltres.

Per la filòsofa Hanna Arendt els naixements són la novetat per antonomàsia, afirmava que "amb cada naixement quelcom singularment nou entra al món", fet que assegura que la història sempre estigui en canvi permanent.

Un nadó és el compliment de la teoria del efecte papallona, concepte de la teoria del caos pel qual en un sistema caòtic, donades unes condicions inicials, la més mínima variació, pot provocar que tot el sistema evolucioni completament diferent al previst.

Doncs bé, si segons aquesta teoria "l'aleteig d'una papallona es pot sentir a l'altre costat del món", cada nou nadó suposa un nou canvi en la història de la humanitat. És la simple demostració de la història no té fi, ni repetició.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT