PUBLICITAT

Orgull de país

Ara ja fa dies que Andorra es troba en alerta sanitària a causa de la Covid-19 i cada dia que passa estic més orgullós de formar part de la ciutadania d’aquest país.

En primer lloc, m’agradaria felicitar a tota la població per fer prevaldre, ara més que mai, la frase que tant representa a Andorra, «Virtus Unita Fortior». Evidentment només amb la unió de tota la societat serem prou forts per derrotar el coronavirus. No calen grans accions, de fet, només cal fer cas de les recomanacions i quedar-nos tots a casa, D’aquesta manera evitem que el virus es propagui, no li posem cames a la Covid-19, fem que s’alenteixin els contagis i ajudem al nostre sistema sanitari a poder donar resposta a totes les persones que tenen la necessitat de ser atesos per aquells professionals que estan lluitant cada dia en primera línia per tots nosaltres.

En segon lloc, volia agrair els esforços i la feina que estan realitzant no només els sanitaris que són part essencial per sortir d’aquesta situació, sinó també als cossos especials, treballadors d’establiments comercials, transportistes, personal de neteja i molts altres. Tots ells es veuen amb l’obligació de sortir de casa per mantenir en funcionament els serveis bàsics i essencials que ens permeten afrontar el confinament amb seguretat i sense mancances de productes d’alimentació i primera necessitat. També vull destacar la feina que realitzen aquests dies de confinament els docents realitzant classes a distància al seu alumnat.

Per un altre costat, estic especialment orgullós i m’emociona el fet de veure com molta gent de forma altruista aporta el seu granet de sorra per ajudar a l’economia del país enviant un missatge al 828 amb la paraula «Ajuda» o aportant quantitats de diners més elevades als diferents comptes que s’han habilitat per recollir fons per ajudar en la compra de material sanitari i ajudar a les associacions que donen un cop demà en la lluita contra la Covid-19. Sense oblidar-me d’aquells propietaris que han deixat de girar el rebut de lloguer per ajudar a les famílies i comerciants en aquesta situació excepcional en la qual molts negocis s’han quedat sense ingressos pel tancament decretat per Govern.

I finalment, però no per això menys important, m’agradaria felicitar i donar les gràcies a l’Executiu per la gran feina que està realitzant, ja que en aquests moments durs pel país, veiem a un Govern més unit que mai, anant tots a la una, treballant i prenent decisions molt difícils i importants que tenen i tindran una gran rellevància en els propers mesos per als ciutadans i el país en general.

Només em queda encoratjar-vos a tots, a continuar en aquesta línia d’unitat i de responsabilitat, fent cas a les recomanacions dels professionals pel bé de tots i del nostre estimat país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT