PUBLICITAT

Estiu cultural, natural i amb mascareta

Aquests dies veiem a la premsa multitud de titulars que parlen de les iniciatives turístiques per aquest estiu al Principat d’Andorra. Ahir, dilluns, es va presentar el festival Andorra Mountain Music 2020 que portarà al país, concretament a la plataforma esquiable de Soldeu, a artistes de renom internacional com Bob Sinclar o la banda escocesa Texas, en actuacions que no podran superar les 4.000 persones d’aforament.

Són un seguit de concerts que s’allargaran durant tot l’agost i la primera setmana de setembre que tenen com a objectiu portar visitants al nostre país. Aquesta és només una de les iniciatives que s’han posat en marxa a Andorra per atraure turisme de proximitat. Les limitacions de desplaçaments internacionals, avui dia la Unió Europea encara manté restriccions en les seves fronteres exteriors, fa que els esforços de promoció turística s’hagin centrat en els mercats més pròxims, l’espanyol i el francès. Precisament, el turista gal ha estat el que millor ha respost a la reobertura de les fronteres. Els comerciants del Pas de la Casa s’han mostrat satisfets amb un mes de juny on han superat les vendes de l’any passat.

És evident que el Principat d’Andorra continua sent un pol turístic per als nostres veïns, seran milers els que ens visitaran aquest estiu i, de fet, ja s’ha constatat en el primer cap de setmana de juliol, en el qual s’han superat les expectatives d’entrada de vehicles per les fronteres.

Celebro també que la campanya de promoció turística endegada per Andorra Turisme vulgui posicionar el nostre país com a destí turístic cultural i natural. El nostre privilegiat entorn ha de ser capaç, amb la publicitat adequada, de captar visitants que vulguin escapar de les aglomeracions de la costa i alhora gaudir de multitud de serveis i centenars de comerços a la seva disposició.
Andorra ha sabut controlar la pandèmia de la Covid-19 sense imposar restriccions a la seva població, sempre han sigut recomanacions. Precisament, aquestes recomanacions (portar mascareta, rentar-se les mans i mantenir la distància social) cal seguir-les i respectar-les més que mai. Tota la bona feina feta durant els últims mesos pot anar-se’n en orris si ara abaixem la guàrdia davant un virus que continua present.

Per això, aquest estiu cal que caminem amb peus de plom i mantinguem en tot moment aquestes mesures per continuar gaudint del nostre país, perquè els que ens visitin també el puguin gaudir i, sobretot, perquè els nostres comerciants, restauradors, hotelers… puguin fer la seva feina. Només d’aquesta manera podrem contribuir a recuperar l’economia que, encara que a molts ens sembli lluny, ha estat tancada durant tres mesos. Bon estiu a tothom!
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT