PUBLICITAT

Ha tornat el turisme

Aquest cap de setmana quan passejava per Escaldes-Engordany vaig veure una cosa que em va alegrar profundament. L’aparcament d’autobusos del Prat Gran estava complet. Ple de matrícules franceses i espanyoles, que explicaven que el turisme de grups organitzats ha tornat al país. Això he de dir que és una gran notícia. Aquest és un tipus de turisme molt important durant els mesos de temporada baixa a escala de visitants.

Perquè ens fem una idea, tot just fa un any, a causa de la pandèmia vivíem restriccions de mobilitat. La Covid-19 va provocar que els carrers del nostre país tornessin a estar buits. 

Aquest any això ha canviat. Gràcies a la vacunació les dades de contagis han disminuït fins a un índex positiu. Tant que, tot i l’aparició de brots aïllats que s’han produït aquestes setmanes, estem tenint uns mesos d’octubre i novembre positius pel sector turístic andorrà.

Seguim doncs la bona tendència de l’estiu on la majoria d’empreses han tingut rècords de facturació, com per exemple les estacions d’esquí amb les seves activitats d’estiu: Grandvalira, Vallnord i Naturland. També Caldea que, malgrat tenir limitacions d’aforament, ha adaptat l’experiència de l’usuari fins a marcar xifres molt positives. Per la seva banda el sector de l’hostaleria i la restauració també han tingut bones dades d’ocupació, convertint-se novament en un dels principals reclams de tots els visitants.

Aquestes bones dades les hem seguit tenint durant l’octubre, sobretot els cap de setmana i el pont del 12 d’octubre, però també ara al llarg del mes de novembre. Durant el pont de Tot Sants hem tornat a tenir els carrers plens de visitants i que molt ja anticipen les compres de cara a Nadal.

Aquí també hi ajuda esdeveniments com l’Andorra Shopping Festival que emplenen d’activitats les avingudes principals d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i del Pas de la Casa. Ja que no podem oblidar que del costat francès tindrem aquesta setmana el pont de l’armistice de l’11 de novembre. 

Tampoc puc deixar de mencionar les Jornades d’Andorra a Taula, on els nostres restauradors ens ofereixen menús de temporada amb productes de proximitat. D’això també n’hem d’aprofitar la gent d’Andorra i donar suport als nostres xefs.

En definitiva, la clau d’aquesta revifada del turisme és la col·laboració entre sector públic i sector privat. Aquest fa que Andorra segueixi sent un país atractiu pels nostres visitants. Per això seguim tenint carrers plens i bones dades turístiques.

Ara només falta esperar que la neu empleni les nostres pistes d’esquí i que tinguem una gran temporada d’hivern per així acabar de forma excel·lent aquest any 2021. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT