PUBLICITAT

Els Mundials de km llançat podrien ajornar-se un dia

La neu i la pluja fan malbé la pista i avui es decideix ‘in situ’ si demà hi ha carrera a la pista Riberal

Un corredors que va venir el mes passat a la pista Riberal per provar la rampa que Grandvalira estrenarà als Mundials.
Un corredors que va venir el mes passat a la pista Riberal per provar la rampa que Grandvalira estrenarà als Mundials. | GRANDVALIRA
La intensa neu durant aquests dies que han deixat a la pista Riberal més d’un metre i mig de gruix, barrejada amb la pluja que va caure ahir no fan perillar els Mundials de Quilòmetre llançat que estan previstos durant el cap de setmana a Grandvalira-Grau Roig, però potser sí que anul·la una o les dues cites de Copa del Món que també hi ha programades. Tot es decidirà avui al matí en una reunió convocada per l’organització amb els corredors i caps d’equip, en la qual es faran un parell de descensos per provar la pista Riberal i es decidirà si hi ha algun canvi en el guió previst.

Tres són les opcions que es barallen al respecte: seguir endavant amb el pla previst, anul·lar un dia que suposaria perdre una Copa del Món, o fins i tot els dos i que només es facin els Mundials, dilluns i dimarts. El parer del màxim encarregat de conservar la Riberal, Nadal Antor, és que l’ideal seria candel·lar la jornada de demà però ahir va insistir en què això es decidirà entre totes les parts implicades.

El que difícilment es podrà veure és el rècord de velocitat que ostenta l’italià Simone Origone, amb una marca de 252,4 km/h. La humitat de la pluja ha endurit relativament la superfície, però ara mateix la velocitat no és cap prioritat també perquè hi ha previsió de vent per al cap de setmana i potser tampoc no se li pot treure el màxim profit.

MENYS VELOCITAT, MÉS EMOCIÓ / Amb tot, en principi només hi ha tres corredors capaços de superar els 200 km/h i per tant, amb la pista més lenta, els favorits passaran a ser una desena. Els Mundials guanyaran així en emoció. Origone està imbatut des del seu primer Campionat del Món, que va disuptar al 2005 a Itàlia. Ha encadenat des de llavors cinc títols mundials consecutius i serà el rival a batre.
La torre no hi ha dubte que el beneficia però també va alertar: «Arribar als 200 km/h? Ja veurem, depèn de molts factors». Dits factors, valgui la redundància, han fet acte de presència en forma de neu, pluja i s’espera vent, així que la supremacia de l’italià estarà en entredit: «En pistes ràpides no he perdut cap cursa però per sota dels 200 km/h hi ha altres noms com el del meu germà Ivan, l’austríac Klaus Schrottshammer o el francès Bastien Montes, que també seran favorit», va admetre el defensor del títol.
PUBLICITAT
PUBLICITAT