PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Emprenedors que comparteixen local i sinergies a l’espai Coworking

Les instal·lacions ofereixen accés a internet i sala de reunions durant tot l’any

Per E.J.M.

L’espai Coworking Andorra, ubicat a les oficines de Caldea.
L’espai Coworking Andorra, ubicat a les oficines de Caldea. | Àlex Lara
«Necessito un espai còmode per treballar, ja no puc seguir a casa», «necessito lloc per reunir-me amb la meva clientela», «necessito gent per compartir les meves alegries i les meves penes professionals», «necessito entrar en una dinàmica més creativa»... Són algunes de les reflexions que més d’una vegada s’han plantejat els autònoms.

Fa tot just un any, l’11 de març del 2014, s’inaugurava a la torre de Caldea l’espai Coworking Andorra, unes instal·lacions que disposen de tot allò que necessiten els treballadors per compte propi per desenvolupar la seva tasca professional. «El més important és, però, que es generen sinergies entre els uns i els altres, és un espai col·laboratiu», va explicar ahir Felip Gallardo, cofundador de Coworking, juntament amb Alfons Miralles.

«No existia res similar a Andorra i serveix perquè molts autònoms surtin de casa», va afegir. Gallardo va destacar que compartint el lloc de treball els emprenedors tenen més accés a contactes professionals, clientela i, fins i tot, «n’han sortit noves idees. Estan més exposats a la resta del mercat». Al centre hi ha espai per a 23 autònoms i, actualment, l’ocupen una dotzena de professionals de diversos sectors: disseny, medi ambient, assegurances, producció audiovisual, xarxes socials, paisatgisme urbanístic, etcètera. «Hi treballa un noi de les Illes Canàries, que aquí ha trobat facilitats per integrar-se i ha fet molts contactes», va assegurar Gallardo.

Gràcies a un lloc com Coworking Andorra, «els autònoms s’obliden de tenir local», que els suposa una gran despesa. Amb la tarifa mensual tenen sala de reunions, telèfon fix, accés a internet, servei de neteja, impressora, escàner, etcètera, disponible 24 hores tots els dies de l’any i en un edifici emblemàtic ben situat al centre urbà.

Amb tot, «la legislació no permet que els treballadors per compte propi domiciliïn l’empresa aquí», va aclarir Gallardo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT