PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les tres denúncies per alineació indeguda no tindran efecte

Competició resol que Lusitans, Engordany i Ordino van obrar bé i per tant la classificació continua igual

Per Iván Moure

| Aguilar, del Lusitans, en una acció del partit contra la UE, el diumenge passat.
Fins a tres partits van ser denunciats respecte a la jornada del cap de setmana passat a Primera, tots per alineació indeguda. La UE Santa Coloma va reclamar els tres punts contra el Lusitans, en un partit que havia acabat 2-2; l’Inter d’Escaldes, que va perdre amb l’FC Ordino 2-0; i l’FC Encamp, que havia caigut també 2-0 davant la UE Engordany. El Comitè de Competició, però, ha desestimat les tres demandes i per tant la classificació continua igual quan falten dues jornades per que acabi el play-off pel títol i tres per al del descens a Segona.
 
Les tres denúncies són pel mateix motiu: alinear jugadors que no han arribat a disputar cinc partits amb els seus equips abans de les quatre últimes jornades dels play-off i que per tant no podien jugar ni el cap de setmana passat ni els que queden de lliga. Estrany, però això diu la normativa, que també contempla paràgrafs amb excepcions amb jugadors amb fitxa del filial, amb aquells que no arribin als 21 anys i d’altres aspectes. Això sí, cinc dels sis clubs afectats coincideixen a dir que la normativa no és gens clara amb aquesta qüestió.
 
En el cas del Lusitans-UE, el conjunt colomenc va denunciar alineació indeguda d’Edu Moya, fitxat no fa ni un mes i amb fitxa del filial. El jugador espanyol té 35 anys i un llarg currículum amb clubs de l’entitat del Tenerife, Mallorca, Recre, Celta, Xerès i en els últims anys, al Kjetil Knutsen noruec i el Bolívar bolivià. Amb el B no ha arribat a debutar i amb el primer equip ha jugat els dos primers partits del play-off més aquest tercer contra la UE, club que no comprèn perquè Competició no li ha donat la raó. «La llei és clara i diu que has de jugar almenys cinc partits per poder jugar les quatre últimes jornades. No entenem la interpretació que es fa, perquè s’explica que si no puja al primer equip  no tindrà l’actitud i experiència que exigeix una categoria superior i que en tornar al filial trencaria la igualtat amb aquells equips que no tinguessin filials. Li han fet fitxa del B perquè no tenen disponibles a l’A. No ha jugat cinc partits i Competició sosté que és correcte el que ha  fet. No entenem res», declara el secretari general, Ion Jáuregui.
 
Una explicació diferent s’escolta dels altres dos partits. El portaveu de l’Encamp, el director tècnic Ton Viladot, va explicar que Competició no li ha donat la raó «perquè nosaltres també hem fet el mateix». En el  cas de l’Engordany es denunciava a William Montcho i en el de l’Encamp, Max Ferré. David Urrea, president de l’Ordino, no comprèn que jugant i guanyant amb joves li tregui mèrits: «No hem fet res dolent, és normal que ens donin la raó».
PUBLICITAT
PUBLICITAT