PUBLICITAT

Andorra la Vella

El projecte de millora del Pas es resoldrà a finals d’aquest mes

L’anunci arriba per part de Jordi Torres a l’acte de tancament d’experts en paisatge

Per El Periòdic

| Tony Lara
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, assegurava ahir durant la seva compareixença a l’acte de tancament de la 16a reunió dels tallers del paisatge que, abans no s’acabi el present mes, es resoldrà el concurs d’idees de l’entorn fronterer que el Govern va obrir el passat juny per millorar el pas fronterer del Pas de la Casa. Durant l’acte de tancament de les jornades que des del passat dimecres se celebraven al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el titular d’Ordenament, Jordi Torres, va anunciar que el concurs nacional d’idees per a la selecció d’un arquitecte per a la redacció del projecte i direcció de les obres de millora del paisatge del Pas es resoldrà a finals d’octubre o principis de novembre i inclourà les conclusions de la jornada de treball que es van presentar el passat dijous, amb què es pretén recuperar el riu per al poble i redefinir l’entorn comercial, entre altres, segons informa l’ANA. 
 
Durant el discurs el polític també va assegurar que la qualitat de l’entorn és la traducció més evident de la qualitat de vida de les persones que hi resideixen. De la mateixa manera, definia el marc paisatgístic com la imatge amb què els turistes i excursionistes que arriben al Principat defineixen les valls d’Andorra.
 
Jordi Torres va voler ressaltar la importància del paisatge en general, però posant l’èmfasi en les zones frontereres, segons informa l’executiu a través d’un comunicat oficial de premsa. En aquest sentit, el ministre es va comprometre durant la seva compareixença a la clausura de l’esdeveniment internacional a donar suport a les polítiques de paisatge definides en l’Estratègia Nacional del Paisatge en què actualment es troba immersa la seva companya ministerial Sílvia Calvó, tot dirigint la cartera de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, sobre la que recau primordialment aquesta tasca.
 
Prenent en consideració la temàtica transfronterera en què certament se centrava la reunió de més de 180 experts provinents de 35 països d’arreu, Torres subratllava que Andorra, per la seva característica dimensió i per trobar-se situada enmig dels Pirineus, és un país de fronteres. Aquesta particularitat dota l’Estat, tal com va dir, d’un entorn privilegiat i de gran bellesa que cal preservar de la millor manera. És per aquesta voluntat per la qual el Govern, en conjunció amb l’administració encampadana, incentivava un concurs d’idees per a la millora del paisatge i de l’entorn urbà fronterer del Pas de la Casa.
 
D’altra banda, a propòsit de la frontera hispanoandorrana, el dirigent comentava que ja es disposa d’un projecte d’integració i millora paisatgística que es preveu es liciti abans no finalitzi l’exercici en curs.
 
Ambdues iniciatives no seran promogudes unilateralment pel Govern sinó que compta amb la col·laboració de les administracions veïnes per a acomplir aquestes finalitats. Era precisament la coordinació entre institucions públiques per a la millora de les passarel·les de pas entre estats una de les temàtiques estrella de la trobada dirigida a tractar el Conveni europeu del paisatge.
PUBLICITAT
PUBLICITAT