PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Estudi sobre la infància en risc d’exclusió social

La Fundació Julià Reig firma un conveni amb el ministeri de Salut

Per EL PERIÒDIC

Signatura del conveni entre Rosa Ferrer i Deborah Ribas, ahir.
Signatura del conveni entre Rosa Ferrer i Deborah Ribas, ahir. | SFGA
El Govern i la Fundació Privada Julià Reig van signar ahir un conveni de col·laboració per a l’elaboració d’un estudi sobre la situació dels infants en risc social. La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, i la presidenta de la Fundació Julià Reig, Deborah Ribas, van realitzar la signatura del conveni que estableix que serà la Fundació qui farà l’estudi, però que comptarà amb la col·laboració de l’Administració que li facilitarà les dades que necessiti.

D’aquesta manera, el Govern i la Fundació comparteixen la voluntat de promoure i contribuir a la promoció del benestar social a Andorra mitjançant actuacions i serveis d’atenció social, i ambdues parts van voler remarcar que els preocupa la situació de la infància. «És en aquest sentit que s’ha arribat a aquest conveni que permetrà comptar amb una eina que pugui servir de base per a les properes actuacions que s’implementin en relació a la infància», van assegurar des de l’organització.

Així doncs, de la mà d’aquest conveni s’instrumenta la col·laboració per desenvolupar un estudi aprofundit sobre la situació actual dels infants en risc a Andorra a fi d’identificar quina és la veritable problemàtica social d’aquest col·lectiu, a més de la seva dimensió, quins són els recursos disponibles per a la seva atenció i quines mesures cal emprendre per millorar la seva situació. L’estudi comprèn els infants d’entre 0 i 10 anys.
Segons els terminis establerts en el conveni, la Fundació haurà de lliurar l’estudi abans del 31 de març del 2016, i durant el temps de treball es crearà una comissió que es reunirà un cop al mes i on el Govern facilitarà tots els estudis i dades de què disposi. La Fundació també editarà l’estudi que podrà ser comunicat per les dues parts.

Però aquest estudi no és cap novetat ja que l’any 2013 se’n va elaborar un promogut per la mateixa Fundació Julià Reig que va determinar que el 7,8% dels adolescents d’Andorra es trobaven en situació de risc. Ara, l’entitat vol «anar més enrere» i continuar l’estudi per analitzar la franja d’edat anterior a la tractada en el primer informe, és a dir, els infants fins als 10 anys, i saber quants d’ells poden tenir –o tindran en un futur– risc d’exclusió social.

En aquest aspecte, Ferrer va voler afegir que amb els casos d’infants en risc d’exclusió social –que arriben principalment a través de les escoles o de la Batllia– hi treballa un equip especialitzat que se centra en analitzar la situació i emet un informe i, si és necessari, es demana que actuï la Batllia per traslladar el menor al centre d’acollida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT