PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern prescindeix del departament d’Habitatge

L’elisió de l’àrea que concedia les ajudes respon a la «contenció»

Per El Periòdic

Afers Socials assumeix les competències del departament d’Habitatge.
Afers Socials assumeix les competències del departament d’Habitatge. | Tony Lara
El Govern segueix organitzant-se internament tot prescindint de departaments per contenir la despesa que genera el seu funcionament. En aquesta ocasió, l’àrea afectada ha estat la d’Habitatge, que ja no constarà entre la subdivisió ministerial d’Afers Socials i la qual s’encarregava d’atorgar els ajuts a la ciutadania en aquesta matèria. Arrel de la destitució de l’exministra Rosa Ferrer, la branca passava a adherir-se a la cartera controlada per Xavier Espot,de Justícia i d’Interior.
Aquest, en la línia «d’obligada contenció pressupostària», segons informen fonts de l’Executiu, va decidir prescindir del departament tot adjuntant les línies de feina que fins ara s’hi desenvolupaven a altres àrrees.
 
Funcions de la branca/ L’àrea d’Habitatge tenia primordialment dues funcions, entre les quals constaven les accions relacionades amb la planificació, l’edificació i la rehabilitació del parc immobiliari del Principat. Aquestes labors van passar a formar part de les tasques de Sílvia Calvó poc després que agafés les regnes del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. 
 
L’altra principal comesa d’Habitatge era executar totes aquelles actuacions que concerneixen a garantir el dret a l’habitatge de les persones i de les famílies i que, per tant, s’encarregava de l’estudi i atorgament dels ajuts, subvencions i crèdits que els ciutadans poden sol·licitar a l’administració en cas de problemes per a fer front al pagament del lloguer, per exemple. 
 
Amb tot el trasbals ocasionat per la reordenació de les carteres i considerant-se que no era necessari mantenir un departament per a l’esmentada labor d’atenció de les persones que s’acullen a les prestacions socials de Govern per veure garantit el seu dret bàsic a l’habitatge, l’Executiu opta per la seva desaparició. 
La mesura respon a la línia seguida el darrer any així com la legislatura passada, en què els demòcrates, atenent-se a l’obligació de contenir els comptes de l’Estat, ha fet neteja d’àrees.
 
La «contenció pressupostària» és l’explicació que es dóna al tancament del departament, dins del Decret d’estructuració del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior aprovat recentment. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT