PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El VPC inicia la pretemporada amb un plantejament ambiciós

Els tècnics es posen l’objectiu de lluitar per l’ascens i consolidar un elevat nombre de jugadors

Per JOAN JOSEP BLASCO

El VPC va realitzar ahir el primer entrenament de la pretemporada a l’Estadi Nacional.
El VPC va realitzar ahir el primer entrenament de la pretemporada a l’Estadi Nacional. | Maricel Blanch
Nou projecte del VPC. Ahir iniciava una nova pretemporada amb les piles carregades, després del mal record que porta el curs anterior, on l’equip va perdre la categoria, però que finalment als despatxos la va poder mantenir. Comencen els entrenaments amb diverses cares noves, dues d’elles a la banqueta, i amb un plantejament ambiciós pel que ha de ser la campanya, amb l’objectiu de lluitar per l’ascens i consolidar un nodrit grup de jugadors per comptar amb una plantilla àmplia que permeti ser competitius.
 
Es posava en marxa a l’Estadi Nacional. Realitzaran tres entrenaments per setmana amb «bastanta càrrega física, però des del primer volem donar molta importància a la pilota. Els exercicis de treball tindran part física i tècnica», indica Jonathan Garcia, entrenador de l’equip juntament amb David Kirikaishvili. No només hi ha canvis a la banqueta, sinó també al terreny de joc, amb l’arribada dels francesos Jean-Joseph Parre i Thomas Turckoski, i el tongolès Samuel Tau. També s’ha produït el retorn de varis jugadors, com Javi Vicente, Sandro Consuegra, Frank Mitjana i Marc Saura. I s’espera que en puguin ser més. De moment són 49 les fitxes que posseeixen i en tenen previstes seixanta per no tenir problemes d’efectius al llarg del curs.
 
Perquè aquest és un dels objectius principals. Per aquest motiu el club comptarà amb un segon conjunt. «Ens marquem l’objectiu de consolidar el segon equip. La temporada passada va ser un exemple del que pot passar si no comptes amb aquest conjunt. Se’ns va fer molt llarga i ens vam quedar molt curts d’efectius». Els tècnics aposten per a que els dos equips siguin competitius, i que el primer pugui nodrir-se del segon quan ho necessiti i es produeixin baixes. A més volen donar oportunitats a tots, per això durant la pretemporada la totalitat de jugadors gaudiran de minuts als amistosos per a guanyar-se un lloc. «Tots surten des del mateix punt. Necessitem que els joves no es frustrin i que vegin que si treballen fort poden arribar a jugar amb el primer equip».
 
Pujar de categoria / La compensació d’ascensos i descensos va permetre que el VPC es pogués mantenir a Promoció d’Honor quan havia perdut la categoria. Aquest fet el volen aprofitar, però no només per quedar-se aquí. Retornar el més aviat possible a Honor és el repte que agafen des del primer moment. «Lluitar per l’ascens és l’objectiu principal. Tenim equip per fer-ho i la motivació serà màxima per aconseguir-ho», indica Garcia, subratllant que «optem a tot. Són lligues que van molt justes». Però és ben conscient que per assolir els reptes hi ha molts mesos de treball per davant: «Comencem tocant de peus a terra, però estem segurs que estarem amunt de la classificació».
 
Evitar errors del passat és una altra de les fites que es posen. «Va ser un any molt difícil, amb un seguit de circumstàncies ens van portar a baix, sobretot en el tram final per la manca de jugadors que teníem. Al rugbi es necessita gent per funcionar i ser competitius» i amb les llicències a les que volen arribar i comptar amb dos equips busquen la solució. Precisament amb els jugadors amb què compten els permet tenir una plantilla amb la que «estem contentíssims, tant amb els reforços que han arribat com de la plantilla que ja teníem». La identitat que volen imprimir en el joc té una continuïtat a «la feina que estàvem fent amb els júniors, donant protagonisme a la pilota, fent un rugbi dinàmic».
 
Estrena a la banqueta / Serà la primera ocasió que els dos entrenadors agafen les regnes d’un equip sènior. Garcia va retirar-se la temporada passada. «Serà una experiència nova, a veure com reacciono» quan afronti el primer partit. Davant la responsabilitat «tots dos tenim moltes ganes de començar amb el grup», i es complementen, perquè Kirikaishvili «té molta experiència en posicions de davantera i jo la tinc al darrera. A més tenim una amistat de fa anys i això facilita les coses». Com a exjugadors esperen que la seva presència siguin un element motivador per a la plantilla: «Té avantatges i desavantatges, però li veig més punts a favor que no pas en contra. Els que han de portar el pes de l’equip fins fa poc eren companys meus i els conec bé. També als joves, perquè he estat entrenador a les categories inferiors».
 
Tres amistosos per preparar l’inici del campionat
 
La pretemporada comptarà amb tres partits amistosos. El primer es disputarà el 28 d’aquest mes contra la Universitat de Cork. El conjunt irlandès estarà al Principat realitzant una estada i el matx serà al camp de Prada de Moles d’Encamp. El segon el jugaran a Manresa davant l’equip local, el 3 de setembre. Amb els del Bages tornen a veure’s les cares en pretemporada després que l’any passat juguessin al Principat. Tancaran els amistosos contra el Tarragona, el 17 de setembre, a l’Estadi Nacional. Aquests seran els tres duels que jugarà el VPC abans d’arrencar la temporada a Promoció d’Honor, que es produirà jugant a casa amb el Villaneuve Pareage el 25 del mes vinent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT