PUBLICITAT

Andorra la Vella

Convidats de la UEA i ministres tindran una agenda paral·lela

Un dels ponents és el secretari general del Consell d’Europa, que repassarà els drets humans

Per ESTHER JOVER MARTIN

A l’esquerra, els ministres Eric Jover i Gilbert Saboya observen el que els mostra el moderador de la UEA, Jean-Paul Marthoz, ahir.
A l’esquerra, els ministres Eric Jover i Gilbert Saboya observen el que els mostra el moderador de la UEA, Jean-Paul Marthoz, ahir. | SFGA/CESTEVE
El cap de Govern, Antoni Martí, inaugura a les 17.30 hores la Universitat d’Estiu d’Andorra (UEA), que fins dijous tractarà sobre l’Agenda 2030 sobre el desenvolupament sostenible. Per tractar el tema, molt  transversal i que abraça múltiples àmbits, des del canvi climàtic a la nova economia, s’han convidat sis ponents del màxim nivell, entre els quals hi ha el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjørn Jagland. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va admetre ahir, durant la presentació de la UEA, que «tenim una oportunitat única per mantenir entrevistes amb els ponents. Els ministres hi tindrem reunions, i també tindran contactes amb la societat civil. Es mantindrà una agenda paral·lela».
 
El Consell d’Europa avalua els progressos d’Andorra en matèria d’acompliment de drets humans i, després d’un toc d’atenció, Saboya va afirmar que «ens fan una visió crítica dels nostres progressos, però no suspenem». Per al ministre, la UEA servirà per demostrar que Andorra és «aperturista» i «participativa» en un món globalitzat.
 
El ministre d’Educació, Ensenyament Superior i Recerca, Eric Jover va recalcar que «estem fent les reformes necessàries perquè Andorra tingui un model de creixement sostenible» i va posar com a exemples la participació en la COP 21 i la lluita contra el canvi climàtic, les polítiques energètiques i que «som capdavanters en l’aplicació d’una educació de qualitat, que promou els valors democràtics». Jover va afegir que és «positiu per Andorra que sigui coneguda per adoptar les agendes globals perquè també ens serveixen per aplicar-les a les polítiques locals». 
 
Per quart any consecutiu, la UEA torna a confiar en el periodista i professor Jean-Paul Marthoz perquè moderi els debats. Els ponents d’aquesta tarda són la periodista i secretària general adjunta per a la comunicació i la informació pública de l’ONU, Cristina Gallach, i el metge i secretari general adjunt per als finançaments innovadors per al desenvolupament de l’ONU, Philippe Douste-Blazy. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT