PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nouvel assegura que la Querola serà una realitat d’aquí a dos anys

L’arquitecte s’ha inspirat en les coves per construir la urbanització de luxe

Per El Periòdic

Jean Nouvel durant la inauguració de la Fiabci, ahir.
Jean Nouvel durant la inauguració de la Fiabci, ahir. | ANA / C. G.
L’arquitecte francès Jean Nouvel va manifestar ahir que la urbanització de la Querola a Ordino serà una realitat d’aquí a dos anys, durant la conferència inaugural del 68è congrés mundial de la Fiabci. La construcció de la urbanització es va iniciar el 2012 i estava previst que s’acabés el 2015. Nouvel, però, ahir va treure ferro als retards, i va  defensar que el projecte segueix endavant i que es preveu que sigui una realitat en dos anys, segons recull l’ANA. A més, va convidar als assistents a la inauguració de la Fiabci a invertir-hi, ja que «encara queden pisos per comprar».
 
«(La Querola) no té res a veure amb el que he fet», va exposar Nouvel. En aquest sentit, va ressaltar que seran immobles «d’autèntica arquitectura i art», en un «solar formidable» i amb «una orientació oberta a les tres valls». En total, 55 immobles que s’integren a la natura i «es confonen amb el paisatge», va destacar. Per construir aquesta urbanització, l’arquitecte es va inspirar en les coves i en el concepte antic d’espai «on reunir-se, on protegir-se». 
D’altra banda, Nouvel va defensar que el concepte de smart city ha d’anar més enllà d’un habitatge i ha de ser un projecte de ciutat. Per això, va dir, s’ha d’apostar per «un disseny urbà intel·ligent». En aquest context, el secretari d’Estat per a la diversificació econòmica, Josep Maria Missé, va defensar el concepte d’smart city, així com l’aposta per la innovació per atreure capital estranger. 

El president de la Fiabci a Andorra, Jordi Ribó, va destacar que el sector immobiliari representa el 10% del PIB del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT