PUBLICITAT

Estereotips sexistes que es mantenen entre els joves

La guerra contra la violència de gènere només té un camí, l’educació. Ni les societats que es consideren més avançades estan al marge d’aquest problema, i malgrat la feina que han dut a terme institucions i associacions encara hi ha mentalitats que discriminen la dona, fins i tot entre els més joves.
S’ha de ser conscient que la violència de gènere és un problema que passa de generació en generació, i per tant cal trencar aquesta espiral que permet que es reprodueixin aquests comportaments.
És important crear un debat en la societat sobre la violència de gènere, i aprofundir en alguns pensaments, com la sensació de pertinença que un home creu tenir sobre una dona, ja que és un sentiment que lamentablement es dóna encara entre molts adolescents. Prova d’això és una enquesta que ha fet l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) entre alumnes dels vuit centre educatius d’Andorra. Les respostes constaten que encara queden idees que no són gens residuals i que demostren que encara es té la percepció que dones i homes són diferents, i que per tant hi ha coses  més femenines –com tenir cura dels fills– i d’altres més masculines.
Segons l’informe Joves i gènere, l’estat de la qüestió hi continua havent aspectes bàsics i preocupants en els quals aquesta igualtat intergènere és més aparent que real, ja que persisteixen estereotips sexistes en les relacions de parella que porten a una minoria no menyspreable a exculpar la violència masclista.
Alguns joves encara perceben que hi ha tasques que són més de les dones, o bé, com es desprèn de les seves opinions, mantenen actituds de control de la parella. No es pot negar que s’ha avançat molt en aquest àmbit i que la mentalitat dels joves res té a veure amb la de generacions anteriors, però això no impedeix reconèixer que queda molt per fer per aconseguir la plena igualtat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT