PUBLICITAT

El Rosaleda, oxigen per a un Encamp deprimit

Encara que sigui en plena campanya de les eleccions comunals, el Govern de DA va anunciar ahir una inversió milionària a l’Hotel Rosaleda d’Encamp. El Consell de Ministres ha adjudicat els treballs de reforma i conservació de l’hotel per un import de quatre milions d’euros. El finançament del projecte es dividirà en 499.600 euros aquest any, dos milions d’euros el 2016 i 1,54 milions més l’any 2017. Un cop acabades les obres, l’antic hotel acollirà les dependències del Ministeri de Cultura.
És una bona notícia per a Encamp, una parròquia que viu una depressió des de fa anys que cap comú ha sabut superar. La imatge que dóna el carrer central és desoladora, amb la majoria de comerços tancats i cartells de lloguer o de venda. Encamp és més que mai una ciutat dormitori, un poble que acull els treballadors d’altres parròquies perquè el valor dels habitatges són inferiors, però poca cosa més ofereix. Aquest hauria de ser l’eix central de les candidatures que concorren a les eleccions del 13 de desembre. El problema és que no existeix una fórmula màgica per revitalitzar comercialment la parròquia. Diferents equips de govern comunals han encarregat estudis que després no s’han aplicat, s’han formulat plans estratègics que únicament han servit per aportar bones intencions, sense cap mena d’incidència en la vida del poble, i s’ha volgut potenciar el consum intern, però l’oferta és tan pobre que no hi ha cap mena d’interès dels mateixos encampadans.
L’Hotel Rosaleda aportarà una mica de vida. Les futures instal·lacions del ministeri acolliran un grapat de funcionaris, però el gran objectiu dels governants de la parròquia ha de centrar-se en aconseguir que Encamp sigui un poble d’acollida, però també un poble per fer-hi vida, comprar i gaudir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT