PUBLICITAT

Reconeixement a qui dedica el seu temps a ajudar als altres

Vivim en una societat en què tot es mesura pel valor que té, on ningú dóna res a canvi de res. La societat occidental és egoista de mena per un problema educacional i de forma de vida, on es valora el consumisme i les coses materials.
En tota comunitat, però, hi ha persones que estan disposades a ajudar els altres de forma desinteressada. Sempre ha estat així, des de fa segles i, Andorra, una comunitat petita on gairebé tothom es coneix, aquest fenomen és encara més intens.
Els voluntaris han demostrat en molts llocs que sense la seva participació hi ha reptes que no són assolibles. L’èxit d’algunes cites esportives –com les Olimpíades– es basen en la força dels seus voluntaris per garantir-ne l’estructura. Però no totes les aportacions s’han de desenvolupar en cites extraordinàries; n’hi ha més quotidianes però molt més importants. El ciutadà normalment ignora els àmbits on treballen els voluntaris i la tasca social que fan: banc de perruques, cavalcada de reis, suport a malalts de càncer, balls per a la gent gran,...
Arriben allà on no arriben les administracions, i tenen un contacte directe amb les persones a qui ajuden que els fan imprescindibles. Amb motiu de la Jornada Internacional del Voluntariat que anualment se celebra el dia 5 de desembre, la parròquia massanenca va aprofitar ahir el retorn, un cap de setmana més, del Mercat de Nadal per retre homenatge  a les més de 30 persones que presten els serveis a la parròquia i que dediquen el seu temps lliure a millorar el benestar dels altres. Es tracta d’un homenatge merescut a qui fa de la solidaritat una tasca altruista i desinteressada.
Andorra té sort de tenir persones, molt d’elles joves, que dediquen part del seu temps a cobrir les necessitats de la societat; és a dir, de les persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT