PUBLICITAT

Un bon moment per tornar a recuperar la confiança

La decisió del Tresor dels Estats Units de retirar el vet a BPA i de deixar de considerar l’entitat financera com un risc de blanqueig de diners aporta tranquil·litat a una Andorra que ha viscut amb convulsió un dels episodis més difícils de la seva història.
Deixant de banda el debat sobre la instrumentalització que hagi pogut fer el Govern –que no hauria d’escandalitzar ningú perquè és legitim que pretengui destacar una gestió que li ha estat molt difícil– i aparcant les diferents lectures que s’hi vulguin fer de la darrera nota del FinCEN, objectivament es pot afirmar que el pronunciament que va anunciar divendres l’agència nord-americana permet al sistema financer andorrà incrementar la confiança i dóna més credibilitat al país perquè es comenci a superar la crisi que va esclatar el passat 10 de març –queda la demanda dels germans Cierco i posar en marxa Vall Banc.
També és fàcil deduir que amb la seva nota el FinCEN vol evitar que la demanda dels anteriors propietaris de BPA li esclati de ple i es vegi immers en una polèmica d’enormes repercussions. L’agència deixa ara la resolució del conflicte en mans de l’Executiu de Martí i de l’AREB, que hauran també de centrar els esforços en el futur laboral dels empleats de BPA i en què els clients recuperin els seus diners i els dipòsits.
Aquesta nova etapa que s’obre des de la nota del FinCENC permet encarar el futur des d’una altra perspectiva. La imatge del país, danyada pel conflicte, por començar a recuperar-se. La premsa estrangera no s’ha fet ressò de la nota de l’agència amb la mateixa difusió que amb la primera, però la majoria de mitjans de comunicació prestigiosos i influents sí que han recollit que els EUA ja no veuen perill de blanqueig.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT