PUBLICITAT

El PS eleva el to aprofitant el problema de l’habitatge

El president del PS, Pere López, va criticar ahir amb duresa el Govern per la seva política d’habitatge. El líder socialdemòcrata es vol erigir en el cap de l’oposició possiblement encoratjat per la darrera enquesta del CRES i ahir va voler aprofitar un tema tan sensible com l’habitatge per atacar amb cruesa el Govern.
Especialment dur es va mostrar amb la llei òmnibus amb mesures pel mercat de lloguer tramitada al Consell General. El grup parlamentari del PS ha presentat una esmena a la totalitat, ja que considera que no dona solució al problema i, a més, incorpora mesures que, fins i tot, «poden ser contraproduents». El parlamentari va aprofitar el rebuig al text per llançar dures manifestacions contra l’Executiu de DA, al qual va acusar de tenir una actuació «mesquina i despietada» en voler «jugar amb el patiment de les persones afectades amb un projecte legislatiu que no arreglarà res».
Cal emmarcar aquestes declaracions dins del context pre-electoral en què es troba el país i una legitima ànsia per desallotjar DA de les institucions. Sobta, però, que aquesta esmena a la totalitat no estigui acompanyada de propostes concretes i alternatives que facilitin un debat parlamentari i que el que farà és retardar l’aprovació d’una llei que per a alguns no serà efectiva però que arriba en un moment de màxima necessitat per fer front a aquesta bombolla del lloguer que es fa més gran. Algunes de les actuacions no seran d’efecte immediat però han de permetre canviar la tendència actual i altres ajudaran a dissuadir els especuladors. Cert que el PS demana un registre de propietat, una borsa d’habitatge, mecanismes de concertació entre sector públic o privat o un fons de garantia pels lloguers. Com també un sostre pels lloguers. Òbviament el discurs d’esquerres del PS és més intervencionista, i per això cal exigir una major concreció en les seves propostes perquè els ciutadans puguin fer la lectura adequada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT