PUBLICITAT

Necessitat de més treballadors públics o registre de vots?

E l nombre de treballadors de l’Administració ha crescut, i força, els darrers anys. Així es pot observar en les dades facilitades per la ministra Descarrega arran d’una pregunta del conseller general d’SDP, Víctor Naudi. Malgrat que la lectura de les dades aportades és complicada perquè els diferents departaments que conformen l’Administració han anat variant de nom, s’han agregat a altres àrees o fins i tot s’han creat de nou o s’han eliminat al llarg dels anys, si es fa un recompte general s’observa que des de les últimes eleccions generals la plantilla ha crescut en més de 250 persones. 


És cert que no tot són creació de places fixes. De fet, més enllà dels funcionaris i els agents de l’Administració de caràcter indefinit –la nomenclatura també ha anat evolucionant per la denominació dels treballadors–, el cos compta amb diversos contractes d’eventuals i, fins i tot, d’eventuals per obra o servei. 


El problema, però, no rau estrictament en el nombre de treballadors que hi ha a l’Administració, sinó en si la xifra està sobredimensionada o és l’adequada. El primer mandat de Toni Martí, amb una crisi a flor de pell, va estar caracteritzat per mesures restrictives de contractació per rebaixar la despesa. Una premisa, però, que passada la crisi sembla que s’ha anat oblidant. Tant és així que ja al maig el Govern va aprovar una planificació per fer fixes a 213 funcionaris des d’aquell moment fins al 2019. 


Les veus més crítiques ja van dir aleshores que Martí preparava la màquina de fabricar vots, especialment entre els docents, que en aquell moment estaven en peu de guerra per les negociacions de la nova Llei d’Educació. I fos pel motiu que fos, el cert és que finalment els mestres no van fer vaga i tindran més d’una trentena de noves places fixes. Caldrà veure si DA també tindrà una trentena més de vots les properes eleccions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT