PUBLICITAT

Aposta per una segona oportunitat

El 62% dels presos interns al centre penitenciari de la Comella participen en els programes de reinserció laboral impulsats pel Govern juntament amb Andorra Telecom i l’empresa Desplom. O, dit d’una altra manera, un total de 26 presos –del total de 42 que actualment estan privats de llibertat– ha optat per formar part dels projectes d’integració. El programa es va posar en marxa a principis del mes de juny i ja ha aconseguit captar més de la meitat dels interns. A més, des de l’estiu, en el marc del conveni amb el departament d’Institucions Penitenciàries, es va establir que la feina dels reclusos seria remunerada. 


Tot plegat demostra l’èxit de la iniciativa del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, que ha apostat perquè les sentències vagin més enllà d’un període determinat sense llibertat. Espot ha apostat perquè el temps a la Comella serveixi per donar una segona oportunitat als presos de manera que, aquells que la vulguin aprofitar, es puguin reincidir al mercat laboral i, en conseqüència, a la societat, un cop complerta la condemna. L’aposta per la reinserció, cal dir-ho, no és només del Govern. També de les dues empreses que fins ara s’han ofert voluntàries per formar part del programa i que, probablement, servirà perquè d’altres se sumin a la iniciativa.


El fet de poder treballar no només ocupa el temps de les persones preses de llibertat, sinó que també els estimula la ment i els fa aprendre un nou ofici. Així mateix, els permetrà tenir un lloc on recórrer quan surtin i sentir-se útils i productius per tenir un sou a final de mes. 
A la posta per la reinserció laboral, també s’hi han adherit diverses millores pel que fa a les condicions dels presos, com ara la sala del vis-a-vis o més seguretat a les instal·lacions. Una bona manera de no esquivar el problema, sinó encarar-ho amb recursos i valentia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT