PUBLICITAT

Bon moment del turisme amb autocaravanes

El turisme d’autocaravana està infravalorat. Ara es comencen a veure tímids gestos per facilitar l’estada d’aquells que prefereixen portar la casa a sobre i eviten les estades en hotels i apartaments. És una opció que dona llibertat de moviments i que ningú s’enganyi, no és una alternativa barata ja que l’autocaravana de compra o de lloguer no està a l’abast de totes les butxaques. La prova que es tracta d’una alternativa en auge és la bona evolució dels negocis que s’hi dediquen a llogar aquests vehicles especials, equipats per dins amb tota mena de detalls que fan que l’autocaravana tingui poc a envejar a una casa, excepte pel que fa a l’espai.
Els autocaravanistes han vist com de trobar-se amb dificultats constants –com prohibicions arreu per estacionar el vehicle– han passat a ser un turisme en auge, tenint en compte que es tracta de persones amb un elevat poder adquisitiu i que el fet d’estalviar-se l’allotjament no comporta que no deixin diners allà on fan aturades. En contra del que molts creuen, els autocaravanistes es converteixen en un benefici directe per a l’economia local d’aquells llocs que trien com a destinacions.
A Espanya es calcula que hi ha unes 45.000 autocaravanes però a Europa hi ha més costum. Molts son persones grans –algunes jubilades– i per tan conformen un perfil de visitants amb diners, que els hi agrada la comoditat i gaudir àmpliament de les estades.
El gran problema radica en l’aparcament d’aquestes cases amb rodes, ja que no tothom hi està d’acord en haver de fer-ho en càmpings ja que suposa un cost afegit.
Però el que sí està clar és que Andorra ha de començar a facilitar l’arribada d’aquests turistes. Cada cop són més i més preuats. La prova és que també els andorrans s’hi afegeixen a aquesta opció de turisme més lliure i diferent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT