PUBLICITAT

Escoltar les necessitats de la ciutadania

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va protagonitzar ahir el tradicional discurs de Nadal a la recepció oferta anualment a les autoritats andorranes. Com sempre, totes les forces polítiques, a més d’ambaixadors i directors i responsables d’institucions del país, es van personar al palau de la Seu d’Urgell per escoltar les paraules del cap d’Estat. El balanç de l’any de Vives, però, no va ser 100% al gust de tothom. Per als socialdemòcrates, al discurs li va faltar una referència clara a la situació econòmica de la ciutadania i a la concentració que va tenir lloc dilluns i que va agrupar un miler de persones. 
En concret, el discurs de Vives va instar tothom a «escoltar les necessitats reals dels ciutadans» però sense fer una menció específica als problemes socials actuals com és, per exemple, la pujada dels preus dels lloguers. Per a López, és difícil d’entendre que «es parli de les necessitats dels que més pateixen i s’obviï una realitat tan significativa com la manifestació sobre reivindicacions bàsiques com l’accés a l’habitatge o els salaris». 
Qui fins ahir tampoc havien fet esment a la manifestació són els UL-IM i els liberals. A preguntes de la premsa, però, no van poder evitar respondre. Pintat va indicar que calia escoltar les protestes però també «relativitzar» mentre Gallardo va indicar que cal escoltar i veure en què s’ha fallat a la ciutadania. 
És cert, com també van afegir els polítics, que la concentració va ser per diverses temàtiques, agrupades únicament per un malestar general. Això, però, no resta importància al fet que mil persones sortissin al carrer i tots els que menystenen un fet inèdit al Principat s’equivoquen, especialment perquè la concentració va estar protagonitzada, en bona part, per ciutadans que realment pateixen una situació econòmica delicada, amb sous molt justos que no es corresponen al cost real de vida al país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT