PUBLICITAT

Rebaixes en els sous dels càrrecs públics

En èpoques de crisi toca estrènyer-se el cinturó. És un element vital per a la supervivència de la societat. L’actual situació que ha desembocat la pandèmia del coronavirus comporta un nou paradigma, amb un reajustament de tots els sectors després de dos mesos amb la ciutadania confinada a les seves llars per evitar al màxim els contagis, i amb l’activitat productiva i econòmica del país aturada per aquest motiu. El futur es planteja amb preocupació, per aquest motiu s’han pres una sèrie de mesures per tal que la incidència de la crisi sigui la mínima en les famílies. Més de 10.000 treballadors han patit un ERTO o una reducció de la seva jornada laboral, minvant així també el seu sou.

Des d’un començament des de l’Executiu es va repetir que aquesta situació s’afrontaria amb corresponsabilitat. Des de totes les capes s’haurien de fer esforços per reflotar la situació. Queda clar que la ciutadania ho ha fet i són els càrrecs públics qui també han de donar exemple. El Govern presentava ahir el projecte de llei de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial dels càrrecs electes i de lliure designació de les entitats públiques. En aquest, l’Administració es retalla el sou en una forquilla entre el 10 i el 20%.

La xifra total és poca si es compara amb les quantitats de diners que s’estan injectant per mantenir l’estabilitat social, laboral i econòmica del país. Però és un pas que es dona en aquest sentit. Els components dels comuns també cal que el realitzin com a responsabilitat del sector públic. Aquestes són mesures que venen acompanyades de moltes altres i que s’efectuen amb l’únic objectiu que Andorra es vegi el menys afectada possible per aquesta crisi que s’acosta a tot el món. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT