PUBLICITAT

Augment preocupant dels casos de violència de gènere

Una de les xacres que existeixen a la societat és la de violència de gènere. Andorra no se n’escapa i les dades que es presenten en aquest sentit porten a la reflexió, amb xifres preocupants pel nombre de casos actius que hi ha. Fins a 197 dones han denunciat la seva situació pel tracte rebut per la seva parella, significant un 30% d’augment respecte l’any passat. Però encara és pitjor el creixement que es pot desprendre a causa del confinament, amb un 60% superior. 

Aquest increment s’admet des del mateix ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut que es produeix per la situació excepcional del confinament produït a causa de la crisi sanitària, amb els problemes que se’n deriven en les parelles i els nuclis familiars per les hores que es passen al domicili, la disminució de temps que se surt al carrer i la menor interacció amb altres persones. Són factors que s’ha comprovat que han afectat perquè els casos de violència de gènere hagin augmentat de manera significativa els últims mesos al Principat, comportant que quasi 200 dones hagin hagut de ser ateses per Afers Socials després d’exposar el seu cas.

Des de començaments d’any el nombre de víctimes han anat creixent, amb 93 noves víctimes d’aquesta circumstància. Són dades que amoïnen i porten inquietud a la ciutadania andorrana. Des de les institucions es desenvoluparan nous protocols per descobrir i incidir de manera ràpida en aquestes persones, amb uns protocols que permetin ser més eficients i detectar qualsevol sospita sobre algun cas amb l’anticipació com a garantia. Són solucions que han de trobar-se davant situacions d’aquest tipus, que en qualsevol societat no poden produir-se i s’han d’erradicar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT