PUBLICITAT

Waco Xaman / guia espiritual

«Vull que la gent es desperti espiritualment»

Per Alex Montero

Waco.
Waco.

Waco, un expolicia que va tenir una experiència propera a la mort, es descriu ara com un guia espiritual. Al seu centre ajuda  les persones amb tota mena de dificultats. 

—En quin moment va començar a recórrer el camí de l’espiritualitat i el xamanisme?
—Quan tenia 34 anys estava d’excursió buscant fòssils, perquè m’encantava, i em va caure una pedra de 200 quilos damunt. Vaig tenir una experiència pròxima a la mort. En aquest moment va aparèixer un ésser de llum, suspès en l’aire, com una revelació. Vaig sentir que em van treure la venda dels ulls i vaig trobar el món espiritual i va ser un punt d’inflexió en la meva manera de pensar i viure. En aquest moment vaig tenir clar que volia ajudar espiritualment les persones, però no sabia per on començar. Vaig estar molts anys compaginant la policia amb la sanació que feia. 

—Quant va durar més o menys la recuperació d’aquest accident?
—D’aquest accident, dos anys. Vaig estar a punt de quedar-me tetraplègic. Tinc dues vèrtebres xafades, la 9 i l’11. Una vegada vaig començar la meva recuperació, vaig començar la meva cerca, però jo no parlava amb cap guia espiritual, era tot molt complicat.

—I llavors per què el xamanisme?
—Jo parlava amb les persones que eren remeieres i sempre m’expressaven la complexitat d’aquest àmbit. Vaig trobar la Fundació d’Estudis Xamànics que es basa en el xamanisme transcultural, creat per l’antropòleg Michael Harnes. I es basa en tècniques xamàniques antigues interculturals, amb la qual cosa tothom podia fer pràctiques xamàniques, però tothom no era un xaman. Per això, s’havia de trobar el que es coneix com un animal espiritual, però no el vaig trobar fins dos anys després, que vaig trobar un tambor que va venir de Xile, a casa de la meva àvia, i vaig sentir una veu insistent que em va dir, «toca el tambor». Vaig començar a tocar-lo i de sobte va aparèixer un os espiritual gegant, que es va ficar dins de mi. Aquest animal m’ha ajudat, ha estat la meva guia durant molts anys, perquè he pogut sanar les persones tota mena de problemes, a distància i en persona.

—Actualment, té una empresa de xamanisme, de què es tracta exactament?
—L’empresa es diu Centri Camí Xamànic, la vam crear fa cinc anys i treballem amb un grup de mestres espirituals, que són xamans de Sibèria i de Mongòlia. Amb ells treballem el xamanisme ancestral, que se centra en la part espiritual més profunda que té la humanitat. Com a xamans treballen en la comunitat i tota classe d’aspectes, lleven energies i esperits, fan despossessions, lleven fetilleria, sanen les persones, beneeixen i netegen cases. 

—I la guia xamànica en si, en què consisteix?
—La guia xamànica és un contacte que els xamans tenim amb la mare naturalesa. Jo sempre estic en els boscos. Aquí és on em carrego de poder, perquè per al xaman, tot el que hi ha en la naturalesa està viu. Llavors, el xaman viatja a mons espirituals, és el missatger dels esperits amb l’ajuda normalment del tambor. Jo faig sessions amb el xaman Gorko que és de Sibèria i va viure fa 300 anys. Així que quan toco el tambor, entro en trànsit i el xaman em posseeix. I és quan jo puc dir a la persona totes les seves necessitats. 

—I a qui aconsellaria acostar-se a l’espiritualitat?
— La gent pot acostar-se a l’espiritualitat, però està més atrapada en la part material que en la part espiritual. Molta gent està malalta perquè tenen baixades i això va lligat a la llum que porta la teva ànima. Si aquesta llum tu no saps manejar-la, pots tenir baixades anímiques, així com les crisis fan baixar la vibració de la teva ànima, i això fa que se’t fiquin energies que no són positives. Llavors això és per a tothom, no és per a algú en concret. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT