PUBLICITAT

Cecília Santañes Artista

«Crear il·lustracions ha estat com un salvavides»

Per Anna Mencos

Cecília Santañes porta 22 anys treballant dins el món de les arts gràfiques a la impremta. Va estudiar disseny i gravat i va començar a il·lustrar de forma autodidacta. Va un temps va crear la marca d’empresa LACECI COLORS. Actualment, es pot trobar la seva exposició LACECI COLORS al vestíbul de l’Illa Carlemany.

–Com es descriuria a vostè mateixa?
– Seria com els meus personatges, tinc una mica de tots ells, elles...

–Com va començar en el món de la il·lustració i el disseny?
–L’any 1995 començo les classes al taller de l’artista Àngel Calvente, on aprenc a dibuixar amb diferents tècniques (carbó, pastels, acrílics, entre altres). A l’escola de la Llacuna faig disseny, gravat i modelació de fang. Pel que fa al tema de la il·lustració, ho faig més de forma autodidacta. Creo el meu primer personatge il·lustrat la vaca Bruna el 2012, amb el llibre El gran secret de la Vaca Bruna.

–Com va sorgir l’exposició LACECI COLORS?
–LACECI COLORS neix d’il·lustracions que vaig creant segons el moment que visc i el que sento. I aprofito que creo la marca d’empresa LACECI COLORS per anomenar l’exposició de la mateixa manera.

–Quina és la seva inspiració?
–L’amor, la tendresa, l’humor, els sentiments, les emocions i per damunt de tot el color.
 
–Com va decidir quines peces exposar?
–Vaig posar damunt la taula unes 50 il·lustracions, i vaig anar escollint fins a quedar-me amb les 16 que forma l’exposició. 

–Quina és la història darrere el personatge del cap-gros?
–El personatge cap-gros neix durant el confinament, el fet de passar aquests moments en solitud, donen molt a pensar i fins i tot de sentir por. Així que vaig donar la volta a aquesta situació i un cap ple de pensaments (potser d’aquí aquest cap-gros) per crear aquest personatge, fent il·lustracions que compartia a Instagram. Era una manera d’estar distreta i connectar-me amb altres persones a través de les xarxes socials. 

–Què significa per a vostè la il·lustració?
–El dibuix i la il·lustració m’apassionen. I m’agrada molt crear i jugar amb els colors, poder expressar emocions i sentiments. Fer una il·lustració moltes vegades per a mi ha estat com un salva vides. També, m’encanta veure el treball d’altres il·lustradores o il·lustradors.

–Quin és el projecte del qual estàsmés orgullosa? I del que més ha après?
–Crec que n’escolliria dos, El gran secret de la vaca Bruna per ser el primer personatge. I Colors dins la foscor un diari il·lustrat on comparteixo els alts i baixos de travessar un càncer de mama. D’aquests projectes aprenc en la tècnica. L’esforç i dedicació que cal posar-hi, i de què un dibuix em pot salvar de moltes cabòries i em pot relaxar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT