PUBLICITAT

Albert Finestres Empresari i fundador de Terra la Vita

«És bon oli si quan el tastes t’explota de gust el paladar»

Per Alba Cladellas

Imatge de l'Albert Finestres amb els productes de Terra la Vita.
Imatge de l'Albert Finestres amb els productes de Terra la Vita.

Albert Finestres és un emprenedor, fundador de Terra la Vita, una empresa que produeix oli d’oliva instal·lada a l’estat veí. Es defineix com una persona molt lluitadora, independent i sense por a res, excepte amb els temes de salut. Com a emprenedor, li agrada fer la seva i mai ser manat per ningú. Els dies 11 i 12 de novembre participarà com a productor en la Mostra Gastronòmica d’Andorra que se celebra a Ordino.
 
–Què és Terra la Vita?
–Terra la Vita neix d’un projecte innovador i actualitzat de la cultura de l’oli. Després que el pare hagi estatproductor d’oli d’oliva durant 77 anys, nosaltres hem apostat per fer la qualitat que sempre  ha fet el pare, però transportada en una nova imatge, embalatge amb molt de disseny, i amb olis premium. Terra la Vita és sinònim del millor que ens dona la terra.

–Quin tipus d’oli produeixen? I amb quina varietat d’oliva treballen?
–Nosaltres treballem exclusivament amb oliva arbequina, considerada una de les millors olives del món. Tots els nostres olis canvien la qualitat en funció de la seva maduresa (de l’oliva).

–Vostè venia d’un sector completament diferent al que es dedica ara. Quant temps fa que té l’empresa i que es va introduir en aquest món?
– Vaig estar treballant en el món de la moda durant 34 anys. Ara fa cinc anys que vaig decidir deixar-lo per poder emprendre el meu propi projecte. I aquí va ser quan vaig decidir crear Terra la Vita.

–Terra la Vita és un dels productors que participa en la Mostra Gastronòmica d’Andorra que se celebra a Ordino. Per què han decidit ser-hi presents?
–Tot el que sigui promoció de la nostra marca i productes, sempre és interessant, sobretot en la Mostra Gastronòmica que se celebra a Ordino. I més encara contemplant que tenim molts clients en aquestes Valls.

–Què trobarem de la seva empresa a la Mostra?
–Inicialment, el que podrà trobar qui ens vingui a veure a la fira són olis d’oliva en tres varietats de qualitat, vins de costers del Segre Viva la Vita, i també el nostre producte estrella, el terròs, un capritx fet de pa, xocolata, oli i sal.

–Amb què diria que encaixa més el seu producte? 
–El nostre producte encaixa amb tot.

–Com a expert en el sector, expliqui’ns com podem diferenciar un bon oli d’oliva d’altres que en són una ‘imitació’?
–Com a expert podria parlar molta estona sobre com es poden diferenciar, però les coses bàsiques que és important tenir en compte sense ser expert és que, per diferenciar-los, és important fixar-se en el seu sabor, que quan el tastis et faci gaudir a la boca, que t’exploti de gust el paladar amb aquell oli amb sabors diferents i agradables. Si proves un oli que no et produeix això, vol dir que és un oli mediocre o dolent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT