PUBLICITAT

Sergi Malahierba Perruquer

«Vull que la gent pensi en mi quan parli de barberia»

Per Alba Cladellas

Rui Sergi Fernandes és un perruquer amb negoci propi al Principat. Està especialitzat en perruqueria masculina i barberia, i s’ha format amb reconeguts perruquers i barbers espanyols com Ismael de Mora, Fran Aranda i Lord Jack Knife. En el sector és conegut com a Sergi Malahierba i el seu local, situat a Escaldes-Engordany és la Barberia Malahierba. Recentment, ha rebut una Estrella Soy Barbudo, i a finals d’aquest mes de novembre participarà en la final dels premis a millor barber revelació d’Espanya 2023.

–Ha sigut distingit amb una estrella Soy Barbudo. Expliqui’ns què són aquests premis.
–Aquest any la revista Soy Barbudo m’ha atorgat una Estrella Soy Barbudo que seria l’equivalència a la reconeguda Estrella Michelin, però en el món de la perruqueria i la barberia. També soc finalista del premi del millor disseny revelació d’Espanya 2023, i finalista el Premi a millor barber revelació d’Espanya 2023. El pròxim 26 de novembre vaig a Bilbao per disputar la final dels premis i una batalla de tallada de cabells i barba en directe. Competiré amb altres barbers nominats per veure qui és el millor barber revelació d’Espanya.

–És una distinció important en el seu sector. Què significa per a vostè haver rebut aquest premi?
–Aquest premi és un reconeixement a la meva trajectòria i la meva passió per aquest art. Ara mateix no canviaria res de la meva vida, continuaré tallant cabells i barbes en el mateix lloc. Aquest premi l’he aconseguit gràcies als meus clients, perquè en moments difícils m’han donat forces per continuar endavant i sempre han confiat en mi.

–Quants anys porta dedicant-se al món de la perruqueria?
–Ja fa uns quants anys que em dedico a aquest sector. Actualment, soc el gerent i barber de Barberia Malahierba, antigament es deia Corleone Barbershop, i tinc el negoci des de fa set anys. La barberia està ubicada al carrer de l’Obac d’Escaldes-Engordany.

–En què s’especialitza?
–Tinc la titulació en alta perruqueria i barberia, soc professor de barberia i perruqueria masculina, colorimetria i també tinc la titulació d’ingerts de pròtesis capil·lars.

–Alguns dels esportistes més destacats del país han passat per la seva barberia.
–Tinc molts clients del món de l’esport i de persones que treballen al país i altres de fora que em visiten cada mes i que m’han acompanyat durant aquests set anys. Els esportistes viuen aquí i s’han de posar a punt abans de les competicions o esdeveniments, és habitual trobar-te amb aquest tipus de clients a Andorra.

–Què diria que el fa diferent de la resta de barbers del país?
–El que més em distingeix dels altres són diverses coses. La primera és que soc l’únic barber del país que fa servir la geometria com a mètode de tall, no faig servir mètodes convencionals. D’altra banda, tinc molt clar el que faig i el que no estic disposat a fer, si un client em demana talls que no tenen sentit i no vol entendre les meves explicacions, no l’atendré. Pot ser que no soni gaire bé això o se’m vegi prepotent, però els resultats em donen sempre la raó i al mes següent quan tornen m’ho diuen. Soc molt metòdic, curós i perfeccionista, no vull ser un barber més en aquest món, vull que la gent se’n recordi de mi quan parlem de barberia al país. 

–Si hagués d’escollir el que més li agrada de la seva feina què seria?
– El que més m’agrada d’aquest art és que el client s’aixequi de la cadira i surti amb un somriure a la cara. Això és el que demostra que he fet la meva feina ben feta i és el que em dona forces per continuar cada dia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT