PUBLICITAT

Liliana Mendes Maquilladora i perruquera

«Poder maquillar en una desfilada era un somni»

Per Anna Mencos

Liliana Mendes és una maquilladora i perruquera professional, que va venir a viure al Principat fa 25 anys. Actualment, treballa com a cuidadora de persones grans i, en el seu temps lliure, és maquilladora en desfilades de moda, esdeveniments i casaments. El maquillatge és la seva passió i una forma de poder expressar la seva creativitat i el seu art.

–Quin va ser el seu primer contacte amb el món del maquillatge?
–Des de molt petita sempre m’ha agradat maquillar. El meu primer contacte amb el maquillatge va ser amb uns cinc o sis anys. Jo era molt petita i no en teníem a casa, així que vaig agafar la mantega i em vaig pintar els llavis, i amb un pebrot vermell em vaig pintar els ulls. Quan ja era més gran, tenia una tieta que era molt moderna i em donava maquillatges i llavors vaig començar a maquillar i a pentinar les meves amigues.

–Quan va començar a dedicar-s’hi professionalment?
–L’any 2009, just després de treure’m un curs d’estètica. Una perruqueria llogava una habitació i allà vaig començar pel meu compte com a esteticista i maquilladora durant dos anys. Després, l’any 2012, vaig començar el curs de perruqueria i, al mateix temps, treballava a una perruqueria com a auxiliar, esteticista i maquilladora. Allà va ser on vaig començar a adquirir més experiència com a maquilladora, perquè venien moltes clientes per casaments, bateigs, esdeveniments i sopars. També vaig participar en la Vivand maquillant la gent pel carrer, i aquí va ser quan realment vaig començar en el món del maquillatge i quan van començar-me a agradar molt les desfilades. Quan vaig acabar el curs de perruqueria, l’any 2014, vaig començar a treballar durant quatre anys com a perruquera, esteticista i maquilladora professional.

–Per a quin tipus de clients treballa?
–Treballo per a molts tipus de clients, des de desfilades de moda, casaments o sopars, fins esdeveniments, finals de curs o models de fotografia.

–És difícil dedicar-se a aquesta professió al Principat? Necessitaria més reconeixement?
–Sí. És difícil ser maquilladora, perquè la majoria de clients es maquillen a la seva perruqueria de confiança per la seva perruquera o esteticista, o van a perfumeries i a botigues de maquillatge. Necessitaríem més reconeixement, ja que el maquillatge és un art i hi ha un aprenentatge en el qual dediques moltes hores d’estudi i de pràctiques.

–Maquilla en desfilades de moda. 
–Fa dos anys que maquillo en desfilades de moda. Un dia vaig veure un anunci en què buscaven una maquilladora. Vaig enviar un missatge, vaig fer l’entrevista i em van agafar. Allà vaig conèixer la Yolanda Cid, organitzadora d’esdeveniments d’Andorra, i a qui li dono les gràcies per l’oportunitat que em va donar. Era un dels meus somnis maquillar en una desfilada de moda i, gràcies a la Yolanda, es va fer realitat. Ja n’he fet uns cinc. L’experiència és increïble i ho faig amb molta passió, perquè puc expressar tot el meu art i la meva creativitat, i que tothom ho vegi.

–També és perruquera. 
–Quan feia el curs de perruqueria, vaig participar en dues desfilades de vestits de paper en el Centre de Congressos d’Andorra la Vella, en què havíem de pentinar les models. Des d’aquell dia vaig saber que el que més m’agradava eren els pentinats.

–Què és el que més li agrada de la seva feina?
–No hi ha res que no m’agradi del meu treball. M’encanta tot. Diria que el que més m’agrada és veure la cara de satisfacció de les clientes i aquell «wow quina passada», quan es miren al mirall. Això no té preu. M’encanta fer-les feliç i que se sentin especials i guapes aquell dia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT