PUBLICITAT

Una presidenta amb eco als successos

EVARISTO AMADO
Periodista

Periodic
Foto: DAVID CASTRO

Amb la seva marxa, Esperanza Aguirre no solament deixa orfe la crònica política, sinó també la més propera als successos, en la qual ha protagonitzat capítols d'excepció com la caiguda d'un helicòpter al costat de Rajoy, l'escapada durant una cadena d'atemptats a Bombai o un intent de robatori a la seva casa.

L'‘altra' crònica de la presidenta es remunta a l'1 de desembre de 2005, dos anys després la seva primera victòria en comicis autonòmics, quan Aguirre i l'actual president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, van resultar pràcticament il·lesos després d'estavellar-se un helicòpter de les Brigades Especials de Seguretat Ciutadana de Madrid (BESCAM).

A l'inici d'un recorregut per la localitat madrilenya de Móstoles, un «canvi sobtat de l'adreça i intensitat del vent», segons l'empresa, va portar al terra l'aparell en el qual viatjaven, un Bell 206L4T fabricat el 1994.

«Ens podíem haver matat, però estem bé», va dir Aguirre tot just sortir de l'helicòpter.

Gairebé tres anys després, el 26 de novembre de 2008, l'ex presidenta regional va aconseguir sortir il·lesa d'un tiroteig a l'interior de l'Hotel Oberoy de Bombai (Índia) al costat de l'alcalde de Majadahonda, Narciso de Foxá.

Llavors, la presidenta i l'alcalde es van refugiar darrere del mostrador de la recepció de l'hotel i van escapar per la cuina de l'establiment, en una fugida en la qual Aguirre va perdre les espardenyes que acostuma a posar-se entre actes.

«Vaig trepitjar bastants tolls de sang, però no vaig veure terroristes, armes ni morts, solament una dona ferida», va explicar després d'aquest capítol.

Aquestes vivències a l'Índia van ser reflectides per Narciso de Foxá en el llibre «El cosmopolitan, ¿es rojo?», que la pròpia Aguirre va prologar.

Uns mesos abans, Aguirre havia sortit il·lesa d'un accident de trànsit a Gijón, quan el vehicle en el qual viatjava al costat del seu marit es va veure involucrat en una col·lisió de quatre cotxes a l'entrada d'aquesta ciutat.

L'octubre del passat any, la dirigent popular va denunciar en comissaria un assalt a la seva casa a les quatre de la matinada per part de dos individus als quals va acusar d'haver trencat el portal del domicili.

Aguirre es va queixar en aquella ocasió que els assaltants, que va aconseguir detenir la Guàrdia Civil, van ser posteriorment alliberats sense haver declarat en un interrogatori.

«Deuen ser dos indignats dels que protegeix la delegada del Govern a Madrid», assenyalava aquest dia en un acte de presentació de llistes electorals al costat de Mariano Rajoy.

Finalment, el que potser sigui el capítol més personal en la seva trajectòria aliena a la política, quan el 21 de febrer de 2011 Aguirre va anunciar que patia un càncer de mama que la va mantenir allunyada de l'agenda política durant dues setmanes i que, segons ha explicat avui, està «presumptament» superat.

En aquella ocasió, Aguirre va revelar la seva malaltia des del faristol i en públic, després de la inauguració d'un tram de carretera: « i abans no se'n vagin voldria dir-los una cosa», va advertir als periodistes al tancament de l'acte.

Després de l'alta, al seu retorn, es va marcar com a objectiu aprimar la seva activitat política i va mostrar la seva intenció, perenne, de seguir «donant titulars».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT