PUBLICITAT

ÒSCAR SONEJEE: «Té molt mèrit el que fa molta gent del país»

ÒSCAR SONEJEE: «Té molt mèrit el que fa molta gent del país»

Sonejee, en el darrer partit de la selecció davant Gal·les.
Sonejee, en el darrer partit de la selecció davant Gal·les.
És tota una institució. Dels que demostren que si un es cuida al llarg de la seva vida, pot prolongar la seva carrera al mateix nivell que mostrava anys enrera. Té el rècord de partits internacionals amb la samarreta de la selecció, de la qual es va acomiadar aquest mateix mes. Fregant els quaranta anys, a final de temporada penjarà les botes. Ho fa sent part important del Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià. És un mirall per a molts joves del país que volen fer-se un nom en això del futbol.
 
–L’esportista neix o es fa?
–Les dues coses. S’ha de néixer amb  un talent, però aquest s’ha de treballar sempre si es vol arribar lluny en l’esport que practica.
 
–Qui és el seu ídol d’infantesa?
–Magic Johnson per la seva manera de jugar. Era un espectacle.
 
–I la seva referència en l’actualitat?
–Sergio Busquets pel seu saber estar dins el camp, la qualitat que té, la sortida de pilota i la intel·ligència. Se sap anticipar molt bé a qualsevol jugada.
 
–Què el motiva a aixecar-se cada dia del llit?
–Dir-me a mi mateix que he de lluitar. És necessari motivar-se cada dia i sobretot començar amb energia.
 
–Té confiança en el futur?
–Sí. Sóc bastant optimista i una persona positiva.
 
–Es dedica plenament a l’esport o té altres feines?
–Tinc una feina. S’ha de compaginar d’aquesta manera, però t’acostumes i la veritat és que et fa ser molt més actiu i tenir una vida dinàmica. Si només entrenés segur que tindria un altre ritme. Fer les dues coses m’ha activat i amb els anys ho he valorat molt.
 
–A part de dedicar-se al futbol, té alguna afició? Quina?
–M’agrada fer tot tipus d’esports i qualsevol que hem proposin m’animo a fer-lo. El temps lliure sempre l’aprofito per fer alguna cosa.
 
–Un petit plaer diari?
–Des de petit m’agrada molt la xocolata blanca.
 
–Què el pot treure de polleguera en una competició?
–Sempre he estat un guanyador i molt seriós en el que faig. No m’agrada que no hi hagi una actitud adequada en els entrenaments o durant els partits.
 
–Tres valors fonamentals que li demanaria a un jugador?
–Són molt impòrtants la humilitat, la constància i el respecte.
 
–Creu que a Andorra la feina dels esportistes té prou reconeixement?
–No. Valorem més el que passa fora del país que en el nostre. Mirem més el que fa qualsevol professional que els de casa. Té molt mèrit el que fa molta gent del país en les competicions i en canvi no se les valora prou.
 
–Quines mesures polítiques creu que l’ajudarien en la seva activitat?
–L’esportista quan més i millor estigui preparat segur que obtindrà resultats més destacats. Tot passa per fer programes d’alt rendiment i que hi hagi ajudes per compaginar els estudis amb els entrenaments i la competició.
 
–Quin consell donaria a un jove esportista?
–Que disfruti amb el que fa. Que treballi al màxim de les seves possibilitats i sobretot que tingui paciència, que no vulgui arribar massa ràpid.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT