PUBLICITAT

Marc Magallón Candidat a cònsol major d'Escaldes-Engordany (Ld'A)

MARC MAGALLÓN: «Sigui quin sigui el resultat final, nosaltres ja hem guanyat»

Marc Magallón
Marc Magallón
Un cognom amb una forta càrrega política i, per extensió, amb una certa responsabilitat. Marc Magallón aterra al món polític amb les idees clares i amb ganes d’aportar moltes coses a Escaldes. Assegura que la seva proposta vol ser independent, trobar el seu lloc i no «restar vots a ningú». 
 
–S’estrena en la primera línia política.
–El cuquet sempre havia estat i el fet de que et vinguin a buscar i que sigui un nou projecte engresca molt. Tinc 47 anys, vaig rebre el suport de la família i vaig fer el pas endavant. Era el moment. Ara o mai.
 
–Hi ha necessitat de cares noves a la parròquia?
–La veritat és que sí. Passejo molt per Escaldes, tenim comerç i copso molt l’opinió de la gent. Hi ha la necessitat palpable de que cal un canvi, de que cal quelcom més. Falta contacte administració i poble. S’han fet coses però fa molt temps que no hi ha alternança política al comú i no només al d’Escaldes. Quan portes molt de temps, es poden fer accions sense consultar amb la ciutadania i, probablement, és el que hagi passat.
 
–Com veu el projecte de Vivand?
–L’artèria peatonal que s’ha fet es demanava a crits, però no s’ha aplicat de la millor manera. Aquest mateix projecte ben explicat, pautat, fet de forma ordenada no hagués trobat, molt probablement, cap opinió contrària.
És evident que Vivand està funcionant i es veu. És un èxit i ningú ho pot discutir. El principal punt de fricció, però, és encara trobar un col·lectiu –comerciants, hotelers– que s’oposa i això és per alguna raó; per no haver-ho consultat i per no haver donat sortida a algunes de les peticions que, potser, ben estudiades, es podrien haver dut a terme. 
 
–Com va viure l’afer de l’aigua?
–És un punt que, evidentment, tocarem al programa. Durant els dies de la crisi jo no hi era, no ho vaig viure en primera persona però sé tot el que va passar. Penso que és una llàstima que hagi passat això sent la parròquia de l’aigua i que el comú no li hagi donat més mitjans i estris a Capesa per haver resolt millor el problema. Això no ve d’ara. És un tema que es podia haver anticipat de molt abans i no era aquest mes de gener quan s’havien de començar a fer els dipòsits i l’administració, repeteixo, no ha sabut donar els mitjans a l’empresa d’aigües perquè això no passés. 
 
–Quins són els punts forts del programa liberal?
–Hi ha tres punts bàsics i que tocarem fort; Vivand, l’aigua i la joia del Madriu. No veig cap pol·lèmica amb el què hi ha hagut als darrers mesos en el tema de la vall però el que està clar és que al juliol del 2004 es va declarar Partrimoni de la Unesco i des de fa onze anys no s’ha fet absolutament res. No hi ha hagut cap voluntat política per apropar aquesta joia que tenim i que penso que, turísticament, es pot explotar de manera extraordinària. Sembla que no hi hagi interès de donar a conèixer aquest patrimoni. Treballarem per potenciar la Vall del Madriu.
 
–Quina pel·lícula mental s’ha fet de la campanya i per on aniran els trets?
–Nosaltres hem entrat com a espectadors. A les darreres comunals –2011– no existíem i, sigui el resultat que sigui, no perdrem. Segur que sortim a guanyar i és un gran avantatge perquè no tenim cap tipus de pressió i millorarem passi el que passi. Tampoc tenim cap intenció de fer una campanya dura ni d’atacar a ningú. Nosaltres farem camí tot el bé que poguem i ens dedicarem a fer la nostre feina. Els que han governat han tingut molts anys per demostrar les coses i hauran de fer propostes molt noves. Els de l’oposició, ja coneixen els temes que es van aprovar i a tot el que es va oposar. Nosaltres tenim la gran sort de tenir buit el full de serveis, venim de nou, i tot el que proposem serà cosa nova.
 
–Aquesta és la principal arma de la seva candidatura?
–Penso que oferir cares noves serà un punt molt favorable de cara a plantejar-nos objectius. Nosaltres guanyarem, perquè serà benvingut tot el que proposem perquè és nou. No es poden comparar números, però en les eleccions generals ja els va presentar Liberals d’Andorra prou bons tot i que, insisteixo, que són difícilment comparables els resultats d’una gestió nacional amb una parroquial.
 
–Quatre candidats fan pensar que el vot estarà repartit.
–Nosaltres no venim a treure vots a ningú. No pensem en què una candidatura liberal pugui treure vots a DA i t’asseguro que el nostre objectiu no és treure suports ni a la Trini ni a la Cèlia, és guanyar-nos els nostres. 
 
–Per què ha de ser vostè el proper cònsol major d’Escaldes-Engordany?
–I per què no ho hauria de ser? Marc Magallón ho podria ser com qualsevol altre. Si governem ho farem d’una forma molt propera al poble, humil, amb treball i implicació. Si ens toca estar a l’oposició, vigilarem que tot el que s’ha proposat per Escaldes es realitzi i que sigui la ciutadania  qui decideixi.
 
–Què ofereix per Escaldes?
–Tenim una sèrie d’idees perquè la ciutadania tingui una millor qualitat de vida i per fer venir un màxim de teixit econòmic al país. Nosaltres el que volem és que Escaldes sigui el principal focus turístic del Principat i, a banda d’això, pretenem que els escaldencs se sentin còmodes, estiguin a gust i siguin els primers en no voler marxar d’aquesta parròquia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT