PUBLICITAT

TOMÀS FORNÉ Estudiant

TOMÀS FORNÉ «Amb Ull Nu vull viure una nova experiència»

L'estudiant Tomàs Forné
L'estudiant Tomàs Forné
L’Associació Carnet Jove Andorra i l’Associació Ull Nu han seleccionat, per quart any consecutiu, el jove que formarà part del jurat del Festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus, que tindrà lloc a finals de febrer. Entre els aspirants, el seleccionat ha estat Tomàs Forné Cappeau, de 16 anys, estudiant del Lycée Comte de Foix. Forné és un apassionat de l’audiovisual i, de fet, va guanyar el tercer premi del concurs RECcrea 2015 i ha enregistrat un audiovisual sobre la diversitat a Andorra la Vella en el taller de vídeo DocumentAND. Forné és autodidacta en l’ús de programes de postproducció i té dos canals a la plataforma Youtube (Colcolt i Young Channel-Punt 400). / Per ESTHER JOVER MARTIN
 
–Per què va decidir optar a ser jurat del festival Ull Nu?
–Perquè volia tenir un punt de vista exterior de com es miren els vídeos i viure una nova experiència. 
 
–S’esperava ser el seleccionat?
–No, va ser una sorpresa! No m’ho esperava, la veritat.
 
–A vostè li agrada el món audiovisual, ja ha fet algunes coses.
–Sí, de gran m’hi voldria dedicar. M’agrada fer de càmera i muntar, però també estaria bé arribar a ser director.
 
–Què estudia?
–Curso Seconde al Lycée Comte de Foix, que és general, i l’any que ve faré Première i podré escollir una de les tres especialitats (científic, literari i econòmic). Jo vull fer el científic per tenir més portes obertes, per si no em puc dedicar a l’audiovisual.
 
–Vostè i el seu equip van ser tercers al concurs RECcrea.
–Sí, vam presentar un curtmetratge de ciència-ficció, L’altre costat. 
 
–I ha format part del primer taller DocumentAND.
–Ha estat una experiència diferent, perquè fins ara els projectes els feia sol i aquí el treball en equip era molt més dinàmic i fluid, cadascú aportava la seva idea. I també he après noves experiències de treball com apuntar abans d’editar tot el que hi ha en cada plànol.
 
–És autodidacta amb la postproducció, li agrada remenar.
–Sí, sí, el que més m’agrada de l’audiovisual és gravar i muntar, i quan vaig començar a fer el curtmetratge per a RECcrea en vaig aprendre.
 
–I és youtuber! Què hi penja?
–Al canal Colcolt penjo vídeos que faig amb guió, curtmetratges, sortides amb els amics... I l’altre és Young Channel-Punt 400, que tinc amb uns amics, en què pengem esports i sortides què fem amb el Punt Jove. 
 
–Coneix el festival Ull Nu?
–Sí, hi vaig anar l’any passat i és quan em vaig decidir posar-me al món audiovisual.
 
–Quin cinema li agrada?
–Sobretot la ciència-ficció, i segueixo Christopher Nolan, que fa unes pel·lícules molt estranyes i divertides. D’aquí segueixo Alca Films. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT