PUBLICITAT

QUINO COLOM BASE DE L'UNICS KAZAN

QUINO COLOM: «No enyoro tornar a Espanya»

Quino Colom, en un partit amb l’Unics.
Quino Colom, en un partit amb l’Unics.
PER IVÁN MOURE

Quino Colom (Andorra la Vella, 1 de setembre del 1988), el millor exponent del bàsquet andorrà, va tornar dimarts a la nit després de viure la seva primera temporada com a director d’orquestra de l’Unics Kazan, que va arribar al final del play-off de la Luper League russa, a la qual ha estat escollit el millor sisè jugador.
 
–Quins han estat els pitjors i millors moments del primer any a Kazan?
–L’única situació difícil ha estat l’eliminació a l’Eurocup. Va ser un cop dur perquè érem favorits a l’eliminatòria [contra l’Stelmet Zielona polonès, als vuitens de final] i vam guanyar a la seva pista a l’anada, però després vam perdre a casa.
En lliga hem aconseguit 25 victòries en 30 partits a la fase regular i hem arribat a la final dels play-off, per la qual cosa el curs que ve jugarem l’Eurolliga. Ha estat una gran temporada.
 
–Acaba de renovar el seu contracte per als pròxims dos anys. Content?
–Molt. Després d’una gran temporada van voler fer ràpid l’ampliació de contracte. Em sento important dins l’equip, també pesa que jugarem Eurolliga i sé que estic en un club ambiciós, per això ha estat fàcil arribar a un acord. Serà un estiu tranquil per a mi. Tenia altres club interessats en mi però estic en el lloc idoni per continuar creixent.
 
–Com es troba a Rússia?
–Molt còmode. És que és una ciutat molt europea. Però fa més fred que a Andorra... Hem arribat a estar a -20 graus i això es fa difícil de portar.
 
–Perspectives de tornar a Espanya?
–Ara centrat amb l’Unics i no m’ho plantejo. Sincerament, no ho enyoro molt. Estic molt a gust a Kazan.
 
–Per fi té el seu germà amb un contracte a l’ACB amb el MoraBanc. Més a prop la il·lusió de jugar contra ell?
–Estic molt orgullós. També tindrà un estiu tranquil, ha evolucionat molt en els últims anys i espero que tingui minuts i demostri que té nivell.
 
–Ha pogut seguir el MoraBanc aquesta temporada?
–Si, tot i que no he pogut veure molts partits. Han fet una primera volta molt bona, van tenir la Copa a tocar i la segona va ser més fluixa. A veure si el pròxim curs fa un pas endavant i accedeix a la Copa o als play-off però sobretot s’ha de tenir tranquilitat. amb el que costa assentar-se a l’ACB, el MoraBanc ho ha aconseguit en només dos anys i és molt meritori.
 
–Podia haver fet més, amb l’equip que hi havia?
–Un any està ple de dinàmiques. No he vist gaires partits però sembla que a la segona volta va faltar benzina. En tot cas anar a la Copa el segon any hauria estat una proesa. No s’ha patit per baixar, que ja és un pas important. Sota el meu punt de vista  MoraBanc està en bona progressió, va a millor.
 
–Quants dies estarà a Andorra?
–Un o dos. Marxo a Barcelona a veure el Barça-Madrid i d’allà a Lleida a entrenar amb la selecció espanyola.
 
–Quants dies té de vacances?
–Depèn dels entrenaments amb la selecció, però faré uns quinze dies i el 15 d’agost em reincorporo a l’Unics per iniciar la pretemporada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT