PUBLICITAT

JUAN CARLOS TOSCANO: «Tenim clar que el rival a batre som nosaltres mateixos»

JUAN CARLOS TOSCANO: «Tenim clar que el rival a batre som nosaltres mateixos»

Toscano, en el partit contra el Lincoln Red Imps.
Toscano, en el partit contra el Lincoln Red Imps.
Dimarts el Don Denis FC Santa Coloma afronta la primera ronda de la fase prèvia de la Lliga de Campions amb l’Alashkert FC. Fa dos anys va ser capaç de fer història eliminant a un altre conjunt armeni, l’FC Banants, i aquesta vegada vol repetir aquell èxit. Un dels que ho van viure va ser Juan Carlos Toscano, que té clar el que costa arribar a una fita d’aquestes característiques. Confia en el seu equip i en la feina que estan fent, i espera poder ajudar dins el camp a repetir aquell resultat històric pel futbol nacional.
 
–Davant es trobaran amb el campió d’Armènia, que de les lligues que hi havia al bombo en aquesta primera eliminatòria és el campionat més competitiu. No es pot dir que hagin tingut sort en el sorteig...
–Sabem que és complicat, però en principi a nosaltres sempre ens és indiferent l’equip que ens toca, perquè ens centrem només en nosaltres, en el que fem i com ho preparem. Tenim clar que el rival a batre som nosaltres mateixos. Volem estar centrats únicament en treballar de forma adequada i que les coses ens surtin bé al camp, jugant a la nostra manera, estant bé al darrera i aprofitant les ocasions que tinguem al davant.
 
–En aquestes primeres rondes els equips, per una part i una altra, sempre són desconeguts. En ocasions el nom és la primera vegada que se sent. No deu ser fàcil recollir informació fiable sobre el contrincant...
–Un cop es coneix el sorteig toca buscar tota la informació possible, amb videos a internet per veure com juguen. Però segurament et pots trobar amb un equip diferent, perquè no es juga igual quan ho fas a la lliga que a Europa. A més, sempre es produeixen fitxatges en aquest període i les plantilles canvien.
 
–Des de que van eliminar el Banants fa dos anys hi ha hagut un canvi de mentalitat al futbol nacional a l’hora de jugar competicions continentals. Ja no és allò de no rebre massa gols, sinó també guanyar i superar l’eliminatòria. A la Lliga de Campions és més fàcil superar una eliminatòria que a la Lliga Europa?
–Sí. A la Lliga Europa et trobes amb conjunts més potents perquè són de lligues més grans de les que es troben d’inici a la Champions, on tens més possibilitats perquè són campionats inferiors. Però sempre hem de tenir en compte que el rival més feble som nosaltres, perquè tot i que la Lliga Nacional ha millorat molt els últims anys, no ho ha fet encara prou com per acostar-se a algunes de les lligues de les considerades inferiors a Europa.
 
–On es troba la principal diferència?
–No som professionals i es nota tant a l’hora de jugar amb el club com amb la selecció. Tenim les nostres armes, que no són poques, però el principal problema és el físic. Tècnicament som igual o superiors que molts als que ens enfrontem, però físicament es nota molt. Tothom té una feina i després de treballar vuit hores a nivell d’entrenaments es nota. És molt diferent si només et dediques a jugar a futbol.
 
–I com es pot solucionar?
–Malauradament a mi ja m’arriba tard, però és bàsic treballar la base. Als joves se’ls ha de donar totes les oportunitats, fins i tot ajudar-los econòmicament, per a que puguin arribar a un nivell màxim. No pot anar cadascú a la seva i buscar-se la vida.
 
–Estan a tres dies de jugar l’anada amb l’Alashkert. Com ho porten? Hi ha nervis i tensió pel que suposa el partit?
–Això tots ho portem d’una manera diferent. A qui pot tenir menys experiència internacional, o cap, tant en l’equip com en la selecció se li nota més. Però el que sí que hi ha per part de tots és molta il·lusió per passar de ronda. Treballem com a professionals i en canvi no ho som. Jo mateix porto tres anys quasi sense vacances perquè enllaço una temporada amb una altra.
 
–Per a la Lliga de Campions s’han reforçat amb Joan Capdevila. Que tal és això de compartir vestuari amb tot un campió del món?
–La veritat és que és una persona molt humil i com a company un 10. Als entrenaments treballa com el que més. Tot i que portava temps parat per una lesió, se li nota la qualitat que té i la visió del futbol que manté.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT