PUBLICITAT

CARLES NUÑEZ President de l'UPTEE

CARLES NUÑEZ «Necessitem que més gent jove agafi el relleu»

Els focs de la Festa Major d'Escaldes-Engordany del passat any.
Els focs de la Festa Major d'Escaldes-Engordany del passat any.
La Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany s’encarrega d’organitzar les festes parroquials. El seu president, Carles Nuñez, assegura que és molt complicat crear una Festa Major que arribi a tots els públics, tot i això, aquest any s’ha apostat per fer una festa més juvenil. / Per ESTEFANIA GRACIA 
 
–Quines festes s’organitzen des de la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany?
–Organitzem totes les festes parroquials d’Escaldes, i dins d’aquestes, una de les més grans és la cavalcada de reis, així com la Festa Major de la parròquia. 
 
–Des de quan organitzen la Festa Major?
–Des de fa cinc anys seguits. 
 
–Com serà la d’enguany?
–Aquest any tindrem actuacions exteriors amb diferents grups i orquestres. També tindrem activitats per als més petits, activitats aquàtiques i animació infantil durant els quatre dies de Festa Major. I com sempre, els balls tradicionals de Santa Anna, la missa de Sant Jaume...
 
–És difícil organitzar una Festa Major?
–És molt complicat. Perquè en els darrers anys ens hem quedat amb poca gent a dins de la junta i veiem que la gent jove no hi vol participar. La gent no s’hi vol involucrar, per involucrar-s’hi volen alguna cosa a canvi. 
 
–Quanta gent es necessita per fer l’organització?
–Ara estem organitzant la festa entre vuit persones. Tots nosaltres treballem en empreses públiques o privades i estem compaginant les nostres feines amb l’organització de la festa. Necessitaríem que més gent jove es volgués involucrar en aquest paper i que comencessin a agafar el relleu del que nosaltres hem fet fins ara, per començar a renovar una mica l’organització i que entrés gent nova. 
 
–De tota l’organització, què és el més difícil?
–El més complicat és poder pactar o trobar grups de música que agradin a tothom. Tu ho fas pensant en general, intentant que arribi a la majoria de la gent però no és possible arribar a tots. 
 
–Quan es fa una Festa Major es pensa en la gent del país o de fora?
–Fins ara hem fet molts concerts dels anys 80, però aquest any hem pensat molt més en la joventut del país i de fora. Hem fet una festa més juvenil. 
 
–Per què han vist la necessitat d’apostar més pels joves?
–En part, perquè aquest any no coincidim amb la Festa Major de Sant Julià. I creiem que els joves no s’hauran de repartir tant entre les dues festes i si oferim activitats juvenils vindran.
 
–Quin serà el plat fort d’aquesta Festa Major?
–Per a nosaltres serà La Gran Pegatina TOUR. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT