PUBLICITAT

HUGO SCHNEIDER: «Jugar l’Europeu és històric per al bàsquet andorrà»

HUGO SCHNEIDER: «Jugar l’Europeu és històric per al bàsquet andorrà»

Hugo Schneider, surt de la pista després de debutar a l'ACB.
Hugo Schneider, surt de la pista després de debutar a l'ACB.
Hugo Schneider Bartolomé (Caen, 1998) és jugador de bàsquet. Després d’estar quatre anys al planter de l’FC Barcelona, la temporada passada va tornar al que havia estat sempre casa seva: Andorra. Ara, amb 18 anys, es prepara per jugar l’Europeu de bàsquet 3x3 sub-18 a Debrecen i per seguir gaudint de la seva passió al sènior B del MoraBanc.
 
–Va jugar durant quatre temporades al planter del Barça, però va tornar a Andorra. Per què aquesta decisió?
–Com sempre he dit, quan surts del Barça no s’acaba el món. Jo crec que, el que tothom vol, és jugar i tenir minuts, i al Barça, no en tenia molts. Sóc ambiciós i sempre he volgut jugar el màxim possible. Aquí a Andorra tenia aquesta oportunitat i no volia deixar-la passar. Estic molt i molt content del canvi. El club em va oferir la possibilitat d’ integrar el júnior i l’equip EBA i vaig considerar que era una molt bona oportunitat de seguir creixent com a jugador.
 
–A banda de jugar amb el MoraBanc, també ho fa amb la selecció andorrana...
–Per a mi és el màxim. Representar el meu país en competicions europees és el millor que es pot fer i és un orgull.
 
–Fa poc, en un torneig de classificació de 3x3, va fer un triple en l’últim instant que va permetre que el seu equip es pogués classificar per a l’Europeu sub-18. Quina sensació va tenir en aquell moment?
–Va ser una sensació molt especial, la gent no creia molt en nosaltres i fins i tot els altres equips no sabien ni que era Andorra. Hem estat treballant molt per aconseguir tot això i ara estem molt ben preparats de cara a l’Europeu.  Al principi no ens crèiem el que acabàvem de fer però, a poc a poc, ho hem anat realitzant. Jugar l’Europeu és un moment històric per a nosaltres i pel bàsquet andorrà.
 
–I ara, com afronta aquest Europeu sub-18 que se celebrarà a Debrecen al setembre?
–Amb molta confiança. Hem treballat molt per arribar aquí i crec que cada partit que hem fet junts hem anat millorant i això ens ha portat fins a l’Europeu. Ara hem de seguir donan-t’ho tot i no deixar-nos res dins nostre. Estarem entre les dotze millors seleccions d’Europa i això ens motiva per donar el nostre màxim.
 
–Quins reptes es proposa per la nova temporada amb el sènior B del MoraBanc a la lliga EBA?
–Més o menys el mateix que l’any passat; créixer com a jugador i sobretot tenir una bona dinàmica d’equip que ens faci estar bé a tots i que puguem convertir tot això en el màxim d’èxits possibles.
 
–L’any passat, va debutar amb el primer equip del MoraBanc. Torna a tenir perspectives de poder jugar-hi més minuts?
–Jo només penso en treballar, i anar millorant cada dia, i si l’oportunitat es presenta, l’he d’aprofitar al màxim, però no em regalaran res. L’any passat vaig tenir aquesta oportunitat gràcies al treball i aquest any tocarà treballar encara més.
 
–Quins són els seus plans de cara al futur?
–Tinc clar que vull jugar a bàsquet, vull ser jugador professional i per això sé que he de treballar moltíssim, i penso fer-ho. D’altra banda, vull estudiar la carrera de magisteri perquè m’agradaria ser professor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT