PUBLICITAT

RICHARD IMBERNÓN: «La lliga comença a tenir un nom»

RICHARD IMBERNÓN: «La lliga comença a tenir un nom»

Richard Imbernón, en un entrenament amb l'FC Santa Coloma.
Richard Imbernón, en un entrenament amb l'FC Santa Coloma.
Acaba de guanyar per quarta temporada consecutiva la Lliga Grup Sant Eloi. Ha estat capaç de mantenir al Don Denis FC Santa Coloma al màxim nivell i l’ha convertit en un equip competitiu a Europa, circumstància mai fàcil per un conjunt andorrà quan juga competició internacional.
 
– Suma quatre lligues de quatre. No és gens fàcil mantenir-se a dalt tant de temps…
–És molt difícil mantenir el nivell tants anys. Són molts factors els que s’han d’ajuntar. Principalment els jugadors han de tenir qualitat i ser molt professional, hi ha d’haver tot un cos tècnic que faci molta feina i una directiva que et doni confiança i et dixi fer. Tot això s’ha complert aquest temps.
 
–Quina lliga ha estat la més complicada de guanyar?
–Sens dubte, aquesta. Al mes de desembre ens trobàvem a nou punts del líder. Van haver-hi moments de dubtes, però tots junts vam saber afrontar-ho i reaccionar, fer una segona volta guanyant-ho tot i vam donar un salt molt important. Després, als play-off, hem estat molt bé per assegurar-nos ser campions.
 
–Com s’aconsegueix aixecar el vol quan els resultats no han acompanyat?
–Mantenint la confiança amb el que fas. El 80% de la feina de l’entrenador és gestionar el vestidor i es tracta de transmetre als jugadors que no se’ls ha oblidat jugar a futbol. S’ha de ser pacient i en aquests moments és quan veus la força del grup.
 
–Aquest estiu tornen a disputar la primera ronda de la Lliga de Campions. Ja van ser capaços de superar-la una vegada, guanyant a l’FC Banants. Aquella va ser tota una fita, no només pel fet de passar l’eliminatòria, sinó per veure que és possible. Va canviar la mentalitat a molts...
–Sempre ho afrontem amb molta il·lusió per superar la ronda, perquè ara amb els coeficients ens enfrontem a equips que poden ser més similars a nosaltres, no com abans quan no teníem cap tipus de possibilitat. Tenim ganes de tornar a fer història, però som conscients del nostre nivell i que juguem una lliga menor a Europa, però volem demostrar que ho podem tornar a fer. És el plantejament que sempre tenim.
 
–Parla d’una lliga menor. Com veu l’evolució del campionat?
–Està creixent i hi ha una cosa que ho demostra. Abans arribaven jugadors a acabar la seva carrera o de turisme, i ara n’hi ha que podrien jugar a Segona Divisió B o Tercera i prefereixen venir aquí. Això significa que la lliga comença a tenir un nom i un jugador com Joan Capdevila ha fet un gran favor. Si tot un campió del món ve aquí a jugar fa que altres s’ho plantegin. 
 
–És un luxe entrenar a un jugador com Capdevila...
–Hem normalitzat tenir a un campió del món al vestidor. Ha demostrat sacrifici i és la humilitat personificada. És un apassionat d’aquest esport i, sens dubte, un exemple per a tots.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT