PUBLICITAT

ENRIC CASTELLET Accés a Internet i Connectivitat

ENRIC CASTELLET: «Les empreses han de conèixer els riscos»

Enric Castellet, responsable d’Accés a Internet i Connectivitat i Seguretat Operativa d’Andorra Telecom, ahir.
Enric Castellet, responsable d’Accés a Internet i Connectivitat i Seguretat Operativa d’Andorra Telecom, ahir.
El quart Fòrum d’Empresa d’Andorra Telecom se celebra el proper 26 de setembre sota el lema Transformació digital, reinventar-se o morir. En parlem amb Enric Castellet, responsable d’Accés a Internet i Connectivitat i Seguretat Operativa d’Andorra Telecom. / Per MIREIA AGUILAR // Foto: EMILIO PRENAS

–Per què cal anar al Fòrum?
–Per diverses raons. Les empreses han de conèixer els riscos que implica estar connectat a Internet. Cal agafar consciència dels perills per poder decidir quin grau de seguretat volen establir.

–Què hi oferiran?
–Molta informació per decidir si volen o necessiten més o menys seguretat. Les temàtiques que tractarem exemplifiquen a la perfecció els molts reptes que en aquests moments té el món de l’empresa al marge de dimensions i volum de negoci.

–En general, les empreses són prou segures de cara als riscos d’Internet?
–Hi ha de tot. Les grans empreses estan molt al dia perquè són les que també tenen més a perdre, els hi va el negoci. Les micropimes tenen menys consciència perquè encara no s’han trobat el problema de cara

–Com les poden ajudar des d’Andorra Telecom?
–Dissenyem solucions molt customitzades per a cada tipus d’empresa i problemàtica. Fem projectes a mida, estudiem el tràfic que han tingut, si han patit atacs i els orientem en una estratègia de seguretat global amb visió de present i futur.

–Quin és el principal risc per a les empreses?
–Desaparèixer d’Internet. Amb un atac la pàgina web es pot esvair, per exemple, i amb ella tota la informació i la xarxa de contactes amb el món exterior. A més de les encriptacions sota xantatge per obtenir recompensa econòmica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT