PUBLICITAT

Arantxa Rubiol Fundadora i CEO d'Andjobnow

«L’eina és innovadora tecnològicament»

Per Lara Ribas

La jove emprenedora andorrana Arantxa Rubiol.
La jove emprenedora andorrana Arantxa Rubiol.

L’andorrana Arantxa Rubiol és una jove emprenedora que acaba de posar en marxa el seu propi projecte al Principat: Andjobnow, una eina virtual que agafa com a referent Infojobs i que posa en contacte empreses i treballadors que busquen feina. Surt amb l’objectiu de centralitzar tota l’oferta i la demanda del mercat laboral a Andorra. 

–Com va decidir crear aquesta eina?
–Fa un parell d’anys jo estava buscant feina i vaig adonar-me que no hi havia cap eina perquè l’usuari pogués estar en línia amb les ofertes, sinó que havia d’anar enviant currículums i no podia conèixer l’estat de la seva candidatura. Per això vaig pensar a muntar una plataforma que ho permetés. 

–Va impulsar el projecte tota sola? 
–Sí, però abans vaig formar-me amb Ship2B, on vaig impartir un seguit de cursos d’emprenedoria, a més de poder comptar amb un tutor que em va ajudar a desenvolupar la idea. I ara treballo amb un equip informàtic, que és el que ha creat la plataforma.

–L’eina es focalitza exclusivament a Andorra? 
–Sí, ja vaig pensar-la per a les empreses del Principat i per a tots els usuaris andorrans i aquells que volguessin venir-hi a treballar. 

–I com funciona? 
–Els usuaris poden utilitzar-la de forma completament gratuïta. Han de registrar-se a la web o a l’aplicació i introduir el seu currículum, tot i que romanen de forma oculta fins que l’empresa no decideix desvetllar la seva identitat. Un cop inscrits, els usuaris accedeixen a un panell on poden veure totes les ofertes registrades a la plataforma i apuntar-se a aquelles que els interessen.

–Hi ha un seguiment? 
–L’usuari pot anar seguint l’estat de la seva candidatura. Quan passa d’en espera a en procés, vol dir que l’empresa ha desvetllat la seva identitat i a partir d’aleshores té l’opció de contactar amb l’usuari a través del xat. 

–Per a les empreses sí que té un cost?
–El procés de registrar-se i inscriure les ofertes és gratuït. El cost arriba quan després de veure els currículums dels candidats que s’han presentat a una oferta l’empresa vol descobrir-ne la identitat i contactar-hi.

–La plataforma funciona des del dilluns. Quina ha estat l’acollida fins ara? 
–Dimecres a la tarda ja havíem arribat a les 350 descàrregues de l’aplicació. I tenim una trentena d’empreses registrades i uns 100 usuaris inscrits.

–Aquí només coneixíem els processos tradicionals de buscar feina. Andjobnow és una eina revolucionària? 
–Sí, podríem dir que és pionera i innovadora tecnològicament. 

–Preveuen anar incorporant novetats? 
–Encara s’han de millorar qüestions de funcionalitat a l’aplicacio i aviat disposarem de l’opció de la videoconferència per facilitar les entrevistes amb els no residents a Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT