PUBLICITAT

Enric Mas Ciclista del Quick-Step

«He de fer feina per intentar guanyar el Tour, però tothom té aquest objectiu»

Per Miquel López-Egea

Enric Mas (Artà, 1995) es va erigir com el futur del ciclisme espanyol durant la darrera edició de la Vuelta, a la Gallina. De cara a la nova temporada, el ciclista resident es mostra més ambiciós que mai.

–Com arriba a viure a Andorra?
–Els meus companys d’equip estaven aquí i ells em van dir que és un paradís. Vaig prendre la decisió, que va ser dura, perquè tinc la família a Mallorca.

–Andorra és ideal per entrenar.
–Sí, i tant. Les condicions per entrenar són molt millors, sobretot a l’estiu.

–Quina és la història que hi ha darrere d’Enric Mas, la promesa del ciclisme espanyol?
–Vaig començar amb 12 anys, abans feia bàsquet. Vaig anar a provar i va sortir bé. A poc a poc he anat creixent dins d’aquest món i per sort, estic aquí. És un viatge que va culminar a Andorra, però encara queda molt de camí per recórrer.

–Què és el que més li agrada del país?
–El fet d’entrenar aquí, qualsevol port del país em fa millorar com a ciclista. Els ports llargs són els que em van bé a mi.

Enric Mas: «Qualsevol port d’Andorra em fa millorar i créixer com a ciclista perquè els llargs són els que em van bé a mi»

–Quina és la relació amb la resta del pilot del país?
–Hi ha un molt bon grup. Quan hi ha entrenaments llargs, sempre és d’agrair que hi hagi companys. Quan estic aquí, intento entrenar amb tots, però sobretot amb el Marc Soler, que és amb qui tinc més feeling. Ens coneixem d’abans i som amics.

–Com entrenen?
–Cada dia demano als companys quin entrenament tenen, i si coincideix amb el meu, el fem junts. Per exemple, si l’he de fer més curt que la resta del grup, doncs busco qui ha de fer el mateix.

–Com valora que Andorra sigui ‘Territori ciclista’?
–És magnífic. Aquí els cotxes ens respecten moltíssim i ens han de deixar dos metres. A Andorra la gent no es posa nerviosa al volant.

–Què en pensa de l’etapa que es disputarà aquest any al Principat?
–No crec que faci la Vuelta aquesta temporada. En principi no està marcada en el calendari. Però hem de veure com evoluciona.

–Quins són els objectius de la temporada?
–Com l’any passat. L’objectiu és fer un bon principi de temporada amb les voltes al País Basc i a Catalunya i després, les clàssiques. L’objectiu serà preparar el Tour.

–Deia Alberto Contador fa unes setmanes que el veu guanyant una gran volta. És l’objectiu de la temporada?
–Sí. L’objectiu de la temporada sempre és preparar una gran volta.

–Per tant, el Tour és l’objectiu de la temporada?
–Sí. Vull, com a mínim, fer un molt bon paper al Tour. Al final, tothom, com jo, el vol guanyar i tothom el prepara estrictament.

–S’espera molt de vostè en aquesta cursa.
–Es pot esperar de mi, però jo també he de fer feina per intentar guanyar el Tour.

Enric Mas: «No sento pressió per ser una promesa, jo treballo pels meus objectius però hi ha corredors que poden fer grans resultats»

–Com es va sentir quan va guanyar al Santuari de Canòlich, a la penúltima etapa de la Vuelta?
–Guanyar a casa sempre és un agraïment. Coneixia perfectament l’etapa i va ser un punt a favor meu. Va ser un dia fantàstic, vaig llevar-me sense cap pressió, vaig començar la cursa sabent que si ho intentava i no sortia, no passava res. Hauria pogut sortir malament, però va ser diferent.

–Fent algun altre atac en alguna etapa anterior, hauria pogut guanyar la Vuelta?
–Simon Yates va demostrar un nivell altíssim. La realitat és que vaig ser segon.

–Sent pressió quan li diuen que és una promesa?
–No, la gent m’ho diu. Jo treballaré pels meus objectius. Però hi ha molts ciclistes que poden aconseguir molts bons resultats.

–Se sent ambiciós de cara a la pròxima temporada?
–Sí, sóc molt ambiciós. El meu somni és guanyar una gran volta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT