PUBLICITAT

Roger Puig Esquiador paralímpic

«Aspiro a l’or en els Mundials o en els Jocs Paralímpics»

Per Miquel López-Egea

L’esquiador paralímpic Roger Puig, aquesta temporada.
L’esquiador paralímpic Roger Puig, aquesta temporada.

Roger Puig, esquiador de la Federació Andorrana d’Esports Adaptats, va participar en els passats Mundials amb uns resultats excel·lents, entre els quals destaca una 12a posició a l’eslàlom.

–Com valoraria els resultats aconseguits?
–Molt positiva perquè he millorat resultats respecte als Jocs i als Mundials. He estat molt a prop del top 10, estic molt motivat per aquesta temporada, que està anant bastant bé.

–És un abans i un després?
–Sí. Està sent una temporada molt bona. L’objectiu és seguir en el circuit de Copa d’Europa, mantenir la segona posició o millorar-la.

–Té alguna altra competició marcada en el calendari?
–Al març, coincidint amb les Finals de Grandvalira, tinc una Copa del Món a La Molina on vull aconseguir una bona posició per rebaixar punts i tenir una bona posició en aquesta competició.

–Com veu la temporada vinent?
–Els objectius seran millorar els resultats i els punts d’aquest any per seguir escalant en el rànquing mundial. A més, em vull dedicar més a l’esquí, ja que ho podré compaginar millor amb els estudis perquè faré el Màster d’Advocacia i serà més a distància. 

–Com es compaginen els estudis i l’esquí? Fer-ho entre setmana és complicat.
–Sí, perquè estic a quart de dret i requereix molt sacrifici. Ho estic fent a curs per any i estic tenint moments estressants. Les setmanes sense festius entreno el divendres, el dissabte i el divendres. Tot i això, la universitat em dona facilitats perquè puc no assistir a les classes si estic competint i em canvien els exàmens.

–Quin ha sigut el moment més feliç de la seva carrera?
–Per a mi, un dels moments més bonics, va ser quan em recuperava de l’accident i vaig participar en la cursa social del meu club. A l’arribada, em van aplaudir i després em van fer un reconeixement. Pel que fa a satisfacció, l’eslàlom d’aquests Mundials.

–Què li demana al futur?
–En un futur, al qual no li poso cap data, m’encantaria poder aconseguir algun podi en uns Mundials o en uns Jocs. Seria molt bonic. Aspiro a l’or, aconseguir-ho seria top.

–Ho pot aconseguir en els pròxims Jocs?
–Hauré millorat però encara em quedarà entrenament. Estic bastant segur que entrenant i empenyent es pot arribar a aconseguir resultats molt valuosos.

–És conscient que fer sonar l’himne andorrà en el món olímpic seria històric? 
–Sí. M’encantaria poder aconseguir una fita tan important per a Andorra. Seria històric, no s’ha fet abans, això fa que em posi una mica més de pressió. Però es pot arribar a fer.

–S’imaginava estar on està ara quan va tornar a esquiar?
–No m’ho pensava. Al principi només ho feia per tornar a ser el d’abans i tornar al dia a dia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT